4 دلیل برای استفاده مالتودکسترین
پودر مالتودکسترین چیست؟ 4 دلیل برای امتحان کردن
فواید، دوز و عوارض جانبی
ممکن است پودر مالتودکسترین را به عنوان یک افزودنی غذایی بشناسید. تولیدکنندگان غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده مانند غلات، محصولات پخته شده، آب نبات و نوشیدنی ها از آن به عنوان قوام دهنده، پرکننده، تثبیت کننده یا چسباننده استفاده می کنند. اغلب با شیرین کننده های مصنوعی نیز ترکیب می شود. این یک نشاسته محلول در آب سفید، تقریباً بی مزه است که از منابع گیاهی هیدرولیز شده است.
با توجه به کاربردهای آن در تولید، ممکن است فکر کنید مالتودکسترین برای سلامتی شما مضر است، اما در واقع ممکن است فوایدی داشته باشد. به عنوان یک کربوهیدرات پیچیده، مالتودکسترین ممکن است بتواند انرژی را به سرعت افزایش دهد و برخی از ورزشکاران از آن برای همین منظور استفاده می کنند. همچنین ممکن است به هضم و کنترل قند خون کمک کند (x). با این حال، هیچ مدرک پزشکی وجود ندارد که از توانایی آن در درمان، درمان یا پیشگیری کامل از هر بیماری حمایت کند.
مالتودکسترین چیست؟
مالتودکسترین یک کربوهیدرات ارزان است که به عنوان یک ماده برای افزایش بافت، ضخامت، حجم، ماندگاری و حتی طعم غذاهای فرآوری شده، غذاهای بسته بندی شده و جایگزین های شکر استفاده می شود. این یک نشاسته پیچیده (یا پلی ساکارید) با زنجیرهای از مولکولهای گلوکز است که به یکدیگر متصل شدهاند (x). به گفته کارشناسان میزان قند آن کمتر از 20 درصد (x, x) است.
در سال 1804، شیمیدان فرانسوی Edme-Jean Bouillon-Lagrange اولین کسی بود که سنتز دکسترین را گزارش کرد. در سال 1811، شیمیدان روسی گوتلیب کیرشوف کشف کرد که می توان شکر را از نشاسته سیب زمینی (x, x, x) تولید کرد. از آنجا تعدادی مطالعات تحقیقاتی در مورد نشاسته و قندها، از جمله کاربردهای تجاری مالتودکسترین در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی (x, x, x, x) انجام شد.
مالتودکسترین مقاوم چیست؟
دو نوع از این کربوهیدرات وجود دارد: مالتودکسترین قابل هضم و مالتودکسترین مقاوم. اولی بیشتر در محصولات غذایی استفاده می شود. مالتودکسترین مقاوم یک نشاسته غیر قابل هضم اما قابل تخمیر است که تا حدودی شبیه فیبر رژیمی است. این از مراحل اضافی در فرآیند هیدرولیز مشتق شده است و این نوع است که در برابر هضم مقاومت می کند (x، x، x، x).
مالتودکسترین از کجا می آید؟
مالتودکسترین از غذاهای نشاسته ای طبیعی مانند سیب زمینی، برنج، گندم، تاپیوکا و ذرت تهیه می شود، اگرچه مالتودکسترین ذرت در ایالات متحده محبوبیت بیشتری دارد. کربوهیدرات پیچیده از هیدرولیز به دست می آید، فرآیندی که در آن آب، آنزیم ها و/یا اسیدها آن را به مولکول های کوچکتر قند (x، x، x) می شکنند.
چه غذاهایی حاوی مالتودکسترین هستند؟ اگر برچسب ها را بخوانید، ممکن است تعجب کنید. درصد زیادی از غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده ای که با آنها آشنا هستیم حاوی مالتودکسترین هستند. غذاهای رایج عبارتند از (x, x):
محصولات پخته شده
شیر خشک نوزاد
غلات پخته شده
پودینگ و ژلاتین
برنج
پاستا
سوپ
غذای منجمد
جایگزین های گوشت
سس سالاد
میوه کنسرو شده
آب نبات
بستنی
قندها و شیرین کننده های مصنوعی
نوشیدنی ها به ویژه نوشیدنی های ورزشی و انرژی زا
چرا تولیدکنندگان از مالتودکسترین در غذا استفاده می کنند؟
مالتودکسترین مایع موجود در محصولاتی مانند سالاد، ژلاتین، سوپ و وعده های غذایی یخ زده را کاهش می دهد تا قوام غلیظ تری داشته باشد یا صرفاً حجیم شود. در محصولات پخته شده، مواد را برای بافت نرمتر تثبیت میکند و در شیرینکنندههای مصنوعی، مولکولهای قند را متبلور یا به هم متصل میکند. مالتودکسترین همچنین می تواند به افزایش عمر مفید این محصولات کمک کند (x, x).
منبع
https://community.bulksupplements.com/how-to-use-maltodextrin-powder/
https://asemantejarat.com/%d9%85%d8%a7%d9%84%d8%aa%d9%88%d8%af%da%a9%d8%b3%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86/
- ۰۰/۱۲/۰۷