روغن ها

کلسیم پروپیونات (E282) در غذا چیست:

 

موارد استفاده ، ایمنی ، عوارض جانبی کلسیم پروپیونات در نان محافظت کننده 14 ژانویه 2020 2 نظر
چیست | استفاده می کند | ایمنی | عوارض جانبی | سوالات متداول

پروپیونات کلسیم یا پروپانات کلسیم ، نمک کلسیم اسید پروپیونیک ، یک نگهدارنده معمولی نان و گوشت است که با مهار رشد کپک و سایر باکتری ها عمل می کند و بنابراین عمر مفید غذا را افزایش می دهد. همچنین ارزش غذایی را به عنوان منبع کلسیم تامین می کند. عدد افزودنی غذایی اروپایی برای آن E282 است.

کلسیم پروپیونات چیست؟
این نوع جدیدی از نگهدارنده های غذایی است که در دهه های اخیر با ایمنی در نظر گرفته شده نسبت به بنزوات سدیم (E211) و قیمت پایین تر از سوربات پتاسیم (E202) توسعه یافته است. پروپیونات کلسیم از واکنش اسید پروپیونیک با کربنات کلسیم یا هیدروکسید کلسیم ساخته می شود.

آیا وگان است؟
بله ، این گیاه گیاهی است که از واکنش شیمیایی ساخته شده است ، مواد اولیه مورد استفاده هر دو بدون استفاده از مواد حیوانی یا محصولات مشتق شده از منشأ حیوانی تولید می شوند. بنابراین گیاهخوار است و برای گیاهخواران مناسب است.

آیا حاوی لبنیات است؟
خیر. پروپیونات کلسیم از شیر گرفته نمی شود بنابراین لبنیات ندارد. افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند یا به شیر حساسیت دارند ، می توانند با آن غذا بخورند.

مشخصات
ظاهر
پودر کریستالی سفید یا دانه ای ، دارای بیش از بوی ضعیف اسید پروپیونیک ، در برابر حرارت و نور پایدار است.

نامهای دیگر
کلسیم پروپانوات ، کلسیم دی پروپیونات

شماره CAS
4075-81-4

فرمول شیمیایی
Ca (OOCCH2CH3) 2

جرم مولر
186.22

ساختار
ساختار شیمیایی پروپیونات کلسیمSee the source image

خواص
انحلال پذیری
PH
فعالیت ضد میکروبی
انحلال پذیری
در آب: با حلالیت 49 گرم در 100 میلی لیتر (0 درجه سانتی گراد) و 55.8 گرم در 100 میلی لیتر (100 درجه سانتی گراد) آزادانه در آب حل می شود. اسید پروپانوئیک را که دارای فعالیت ضد میکروبی است جدا می کند.
در حلال آلی: کمی در متانول و اتانول حل می شود ، در استون و بنزن نامحلول است.
حلالیت در آب یک خاصیت مهم است زیرا فقط مواد نگهدارنده محلول می توانند در برابر میکروارگانیسم ها اثر ضد میکروبی داشته باشند. به همین دلیل است که دو نگهدارنده دیگر ، بنزوئیک اسید (E210) و اسید سوربیک (E200) به دلیل حلالیت کم در آب معمولاً در غذا استفاده نمی شوند و به نمک های خود تبدیل می شوند.

PH
ارزش PH نقش مهم دیگری است زیرا مواد نگهدارنده برای فعالیت ضد میکروبی خود نیاز به محدوده pH مناسب دارند. به این معنا که توانایی پروپیونات کلسیم در جلوگیری از رشد قالب و سایر میکروارگانیسم ها تحت تأثیر PH نامناسب قرار می گیرد.

مطالعات نشان می دهد که فعالیت باکتریواستاتیک و قارچی آن در اسید بهتر از محلول خنثی یا کمی قلیایی است زیرا اثر ضد میکروبی ناشی از اسید تجزیه نشده است. در PH زیر 5.5 فعالیت خوبی دارد.

در عین حال ، افزودن آن به غذا مقدار pH را افزایش می دهد.

فعالیت ضد میکروبی
پروپیونات کلسیم بیشتر از بنزوات سدیم در برابر کپک ها فعال است ، اما هیچگونه فعالیتی در برابر مخمرها ندارد ، بنابراین آن را برای محصولات نانوایی (مقدار مناسب در غلظت 0.1-0.4٪) که از مخمر به عنوان یک ماده استفاده می کنند ، انتخابی ایده آل می کند.

همچنین می تواند به عنوان مهار کننده کپک و طناب در پنیر ، نوشیدنی های غیر الکلی ، شیرینی ها ، پرکن ها ، فراستینگ ، خمیر تازه ، پوسته پیتزا ، پودینگ ، ژلاتین ، مربا ، ژله و برخی محصولات گوشتی عمل کند.

پروپیونیک اسید (E280) وارد سلول های کپک شده و سپس متابولیسم آنزیم را مهار می کند. در عین حال ، با رقابت با آلانین یا سایر اسیدهای آمینه ضروری که برای رشد میکروبی مورد نیاز است ، از رشد میکروبی جلوگیری می کند. این مکانیسم کار پروپیونات کلسیم برای جلوگیری از کپک و سایر میکروارگانیسم ها است.

اسید پروپیونیک نیز یک ماده نگهدارنده است که در غذاهای طبیعی یافت می شود. در مقایسه با پروپیونات کلسیم و پروپیونات سدیم ، بهترین فعالیت حفاظتی را دارد. سدیم پروپیونات نیز به عنوان مهار کننده قالب استفاده می شود ، اما فرم کلسیم بهتر است زیرا می تواند به کاهش سطح سدیم در غذا کمک کند ، همچنین ارزش غذایی کلسیم را تأمین می کند.

موارد مصرف پروپیونات کلسیم چیست؟
از آن به عنوان نگهدارنده در طیف وسیعی از محصولات استفاده می شود که شامل نانوایی ، پنیر ، گوشت ، محصولات لبنی و غیره است. همچنین برای پیشگیری از تب شیر در گاو استفاده می شود.

غذا
به راحتی می توان نان را در محیط گرم و مرطوب و تجهیزات آلوده به کپک زد ، اگرچه در طی فرآیند پخت کشته شدند. کلسیم پروپیونات یک مهار کننده قالب است که معمولاً در نان و سایر محصولات نانوایی بر اساس مخمر بدون دخالت در تخمیر آن مورد استفاده قرار می گیرد زیرا هیچ فعالیتی در برابر مخمر ندارد.

علاوه بر این ، می تواند تغذیه کلسیم را افزایش دهد.

استفاده از پروپیونات سدیم در نان یا رول توصیه نمی شود زیرا تخمیر مخمر را به تاخیر می اندازد ، اما در حفظ کیک ها توصیه می شود در حالی که کلسیم (از پروپیونات کلسیم) عملکرد مواد شیمیایی مخمر را در کیک ها تغییر می دهد.

روش تولید کلسیم پروپیونات را نیز بخوانید.

چگونه می توان از آن در نان استفاده کرد؟
معمولاً در طی فرآیند مخلوط کردن خمیر با سایر مواد اضافه می شود.

چقدر باید استفاده کرد؟
محصولات پخته با pH پایین (بالاتر) 

به عنوان مواد اولیه اصلی بنابراین طبیعی نیست.

حلال است؟
بله ، به طور کلی حلال شناخته می شود ، زیرا طبق قوانین اسلامی مجاز است و شرایط حلال را برآورده می کند. و ما می توانیم برخی از تولید کنندگان دارای گواهینامه MUI hallal را بیابیم.

کوشر است؟
بله ، پروپیونات کلسیم کوشر است. تمام شرایط "کاشروث" را برآورده می کند و به عنوان کوشر تایید شده است. کوشر یک کلمه عبری است که به معنی مناسب ، مناسب یا درست است. امروزه ، بیشتر غذا و نوشیدنی را توصیف می کند که مطابق با قوانین رژیم مذهبی یهودیان باشد.

فاقد گلوتن است؟
بله ، معمولاً فاقد گلوتن است و افراد مبتلا به سلیاک می توانند آن را بخورند. این ماده معمولاً در برچسب های غذایی بدون گلوتن و حاوی گلوتن یافت می شود. تولید مطابق با تعریف FDA از فاقد گلوتن است که شامل گندم ، چاودار ، جو و نژادهای متقاطع این دانه ها نیست.

نتیجه
اکنون ممکن است از ماده نگهدارنده - کلسیم پروپیونات (E282) از جنبه های زیر آگاهی داشته باشید:

فرایند ساخت
نحوه عملکرد به عنوان نگهدارنده ، شباهت با بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم
استفاده در غذا و خوراک
 

منبع

https://foodadditives.net/preservatives/calcium-propionate/

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی