روغن ها

کاربرد پکتین در ژله

oil Castor | جمعه, ۵ آذر ۱۴۰۰، ۰۹:۴۱ ب.ظ

پکتین چیست؟
ما آب نبات صمغی - یا مربا بدون آن نخواهیم داشت

اگر این اولین باری است که دست خود را در نگهداری میوه ها امتحان می کنید، پکتین ممکن است برای شما تازگی داشته باشد. در اینجا خواهید آموخت که پکتین از کجا می آید، چگونه نوع مناسب پکتین را انتخاب کنید و چگونه از آن استفاده کنید.

پکتین چیست؟ پکتین میوه چطور؟
پکتین یک نشاسته پیچیده است که از گیاهان به دست می آید. از آن برای ژل کردن غذاهایی مانند کنسرو میوه - مربا و ژله - و آب نبات صمغی استفاده می شود. در حالی که سبزیجاتی وجود دارند که پکتین بالایی دارند، بیشتر پکتینی که در فروشگاه های مواد غذایی فروخته می شود از میوه هایی مانند پوست مرکبات تهیه می شود و به همین دلیل، گاهی اوقات به عنوان پکتین میوه برچسب گذاری می شود.

شما می توانید پکتین را از سوپرمارکت بخرید، اما گاهی اوقات به طور طبیعی آن را از میوه ها در حین تهیه مربا خارج می کنید. برای مثال، وقتی مارمالاد درست می‌کنید، پکتین را از پوست پرتقال بیرون می‌آورید و به آرامی آن را با آب و شکر می‌جوشانید.

 

پکتین برای چه مواردی استفاده می شود؟
پکتین بیشتر در مرباسازی و ژله سازی بخصوص در میوه هایی که پکتین کمی دارند استفاده می شود. اگر میوه‌ای کم‌پکتین باشد، می‌توانید متوجه شوید که پکتین کمی دارد یا خیر: برای مثال، توت‌فرنگی پکتین کمی دارد، در حالی که سیب پکتین بالایی دارد. علاوه بر این، میوه های رسیده نسبت به میوه های کمتر رسیده، پکتین کمتری دارند.

پکتین ماده ژل کننده بسیاری از لعاب های شفاف برای تارت های میوه ای زیبایی است که در نانوایی می بینید. استفاده از مربا یا ژله زردآلو گرم شده و صاف شده جایگزین مناسبی برای لعاب دادن به تارت است، زیرا این مواد پکتین بالایی دارند.

همچنین یک ماده معمولی است که در آب نبات های صمغی خریداری شده در فروشگاه ذکر شده است، زیرا به سفت شدن لثه ها و حفظ شکل خود کمک می کند.

در نهایت، پکتین کاربردهایی فراتر از دنیای آشپزی دارد. برای تقویت فیبر آنها به ملین ها و پاستیل های گلو اضافه می شود. و این چسبی است که برای نگه داشتن برگ های تنباکو در سیگار برگ استفاده می شود.

See the source image
مربای فریزر توت مخلوط
مربای فریزر یک پروژه عالی برای بعدازظهر آخر هفته است که توت ها در اوج خود هستند. این دستور غذای بدون آشپزی یک پروژه عالی برای بچه های چهار ساله است.

تفاوت بین پکتین و ژلاتین چیست؟
پکتین و ژلاتین هر دو خاصیت ژل کنندگی دارند. تفاوت اصلی این است که پکتین گیاهی و مشتق شده از سبزیجات است، در حالی که ژلاتین غیر وگان و مشتق از کلاژن است.

هم پکتین و هم ژلاتین می توانند به راحتی توده شوند. با هم زدن آنها در شکر دانه ریز خشک یا آب سرد قبل از استفاده از کلوخه شدن خودداری کنید.

1296708405
عکاسی میشل لی/گتی ایماژ

پنج نوع پکتین
پکتین فوری پودری بسیار ریز است که برای فعال کردن آن نیازی به حرارت ندارد. معمولاً برای مربای فریزر استفاده می شود. اگر می خواهید یک پروژه سرگرم کننده با بچه ها با نتایج بسیار سریع داشته باشید، این تنوع پکتین راه حلی است.

پکتین HM برای گیرش به شکر و اسید نیاز دارد و رایج ترین نوع پکتین موجود در سوپرمارکت است. گاهی اوقات شما برچسب پکتین HM را به این شکل نمی بینید، در عوض آن را به عنوان پکتین سریع گیر یا پکتین کند ست می بینید. پکتین سریع گیر برای مرباها و کنسروها با میوه های درشت بهترین است (به سرعت سفت می شود و تکه ها را به طور یکنواخت به حالت تعلیق در می آورد). پکتین آهسته برای ژله های شفاف ساخته شده از آب میوه عالی است.

پکتین LM در مرباها و ژله های بدون قند یا کم شکر استفاده می شود زیرا بدون شکر و اسید می تواند ژل شود. این نوع پکتین معمولاً در تولید مواد غذایی تجاری استفاده می شود.

پکتین NH یک پکتین سیب است که برای لعاب میوه استفاده می شود زیرا می توانید آن را گرم کرده و مکررا سرد کنید.

پکتین سیب تنها از پوست و هسته سیب به دست می آید. این نوع پکتین است که برای اهداف پزشکی استفاده می شود.

طرز تهیه مربا بدون پکتین
1. مربا را کم و آهسته بپزید. از آنجایی که همه میوه ها حاوی مقداری پکتین هستند، پختن میوه با شکر و کمی آب لیمو در مدت زمان طولانی با حرارت ملایم باعث مربا می شود. آهسته پختن طولانی مدت محتوای آب میوه را کاهش می دهد و آب لیمو به بیرون کشیدن پکتین طبیعی از میوه کمک می کند.

2. از میوه های نارس و سفت استفاده کنید. همانطور که گفتیم، میوه های نارس و سفت دارای بالاترین میزان پکتین هستند. آلو، پرتقال، مویز، انگور فرنگی، به، زردآلو و کرن بری در صدر فهرست پکتین طبیعی قرار دارند.

جایگزین پکتین چیست؟
نشاسته ذرت و ژلاتین عوامل ژل کننده خوبی هستند که می توانند پکتین را جایگزین کنند. از طرف دیگر، افزودن اسید و مقداری پوست مرکبات به یک قابلمه مربا، پکتین طبیعی را به مربا که در حال درست کردن آن هستید اضافه می کند.

منابع

https://asemantejarat.com/%d9%be%da%a9%d8%aa%db%8c%d9%86/

https://www.foodnetwork.com/how-to/packages/food-network-essentials/what-is-pectin

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی