روغن ها

نکات کلیدی: کافئین+ خرید کافئین

oil Castor | سه شنبه, ۲۴ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۵۰ ق.ظ

کافئین (C8H10N4O2) نام رایج تری متیل گزانتین است (نام سیستماتیک 1,3,7-trimethylxanthine یا 3,7-dihydro-1,3,7-trimethyl-1H-purine-2,6-dione) است. این ماده شیمیایی با نام های کافئین، تئین، ماتین، گوارانین یا متیل تئوبرومین نیز شناخته می شود. کافئین به طور طبیعی توسط چندین گیاه از جمله دانه های قهوه، گوارانا، یربا ماته، دانه های کاکائو و چای تولید می شود.


نکات کلیدی: کافئین
کافئین متیل گزانتین است که به طور طبیعی در چندین گیاه وجود دارد. مربوط به تئوبرومین موجود در شکلات و پورین گوانین است.
کافئین یک محرک است. این دارو با مسدود کردن برگشت پذیر آدنوزین از اتصال گیرنده ای که باعث خواب آلودگی می شود، عمل می کند.
در شکل خالص، کافئین پودری تلخ، سفید و کریستالی است.
گیاهان برای جلوگیری از آفات و جلوگیری از جوانه زدن بذرهای مجاور کافئین تولید می کنند.
کافئین پرمصرف ترین دارو در جهان است.

مشاهده تصویر منبع
در اینجا مجموعه ای از حقایق جالب در مورد کافئین آورده شده است:

ویدیوی ویژه
این مولکول اولین بار توسط شیمیدان آلمانی فردریش فردیناند رانگ در سال 1819 جدا شد.
 در گیاهان، کافئین به عنوان یک آفت کش طبیعی عمل می کند. این حشرات را که سعی در تغذیه از گیاهان دارند فلج می کند و می کشد. کافئین همچنین جوانه زنی بذرهای نزدیک گیاه را که می توانند برای رقابت برای منابع رشد کنند، محدود می کند.
هنگامی که کافئین خالص می شود، یک پودر کریستالی سفید به شدت تلخ است. به کولاها و سایر نوشابه‌های گازدار اضافه می‌شود تا نت تلخ دلپذیری به شما بدهد.
کافئین همچنین یک محرک اعتیاد آور است. در انسان، سیستم عصبی مرکزی، ضربان قلب و تنفس را تحریک می کند، دارای خواص روانگردان (تغییر دهنده خلق و خو) است و به عنوان یک ادرار آور خفیف عمل می کند.
دوز معمولی کافئین به طور کلی 100 میلی گرم در نظر گرفته می شود که تقریباً مقدار موجود در یک فنجان قهوه یا چای است. با این حال، بیش از نیمی از بزرگسالان آمریکایی بیش از 300 میلی گرم کافئین در روز مصرف می کنند که آن را به محبوب ترین داروی آمریکا تبدیل می کند. کافئین به طور کلی در قهوه، کولا، شکلات و چای مصرف می شود، اگرچه به عنوان محرک بدون نسخه نیز در دسترس است.
برگ های چای در واقع حاوی کافئین بیشتری به ازای هر وزن نسبت به دانه های قهوه هستند. با این حال، قهوه دم کرده و چای دم کرده تقریباً به همان میزان کافئین دارند. چای سیاه معمولاً کافئین بیشتری نسبت به چای اولانگ، سبز یا سفید دارد.
اعتقاد بر این است که کافئین با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین در مغز و سایر اندام ها به بیداری کمک می کند. این امر توانایی آدنوزین را برای اتصال به گیرنده ها کاهش می دهد که باعث کاهش فعالیت سلولی می شود. سلول های عصبی تحریک شده هورمون اپی نفرین (آدرنالین) را ترشح می کنند که ضربان قلب، فشار خون و جریان خون را به ماهیچه ها افزایش می دهد، جریان خون به پوست و اندام ها را کاهش می دهد و باعث ترشح گلوکز در کبد می شود. کافئین همچنین سطح انتقال دهنده عصبی دوپامین را افزایش می دهد.
کافئین به سرعت و به طور کامل از مغز حذف می شود. اثرات آن کوتاه مدت است و بر تمرکز یا عملکرد بالاتر مغز تأثیر منفی نمی گذارد. با این حال، قرار گرفتن مداوم در معرض کافئین منجر به ایجاد تحمل نسبت به آن می شود. تحمل باعث می شود بدن نسبت به آدنوزین حساس شود، بنابراین ترک باعث کاهش فشار خون می شود که می تواند منجر به سردرد و علائم دیگر شود. کافئین بیش از حد می تواند منجر به مسمومیت با کافئین شود که با عصبی بودن، هیجان، افزایش ادرار، بی خوابی، برافروختگی صورت، سردی دست ها/پاها، شکایات روده ای و گاهی اوقات توهم مشخص می شود. برخی از افراد پس از مصرف 250 میلی گرم در روز علائم مسمومیت با کافئین را تجربه می کنند.

دوز مصرفی کشنده برای یک فرد بالغ 13-19 گرم تخمین زده می شود. به عبارت دیگر، فرد برای رسیدن به دوز کشنده باید بین 50 تا 100 فنجان قهوه بنوشد. با این حال، مقدار یک قاشق غذاخوری کافئین خالص کشنده خواهد بود. در حالی که به طور کلی برای مردم بی خطر در نظر گرفته می شود، کافئین می تواند برای حیوانات خانگی خانگی مانند سگ، اسب یا طوطی بسیار سمی باشد.
ثابت شده است که مصرف کافئین خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.
کافئین علاوه بر استفاده به عنوان یک عامل محرک و طعم دهنده، در بسیاری از داروهای بدون نسخه سردرد نیز گنجانده شده است.


مراجع انتخاب شده

https://asemantejarat.com/%da%a9%d8%a7%d9%81%d8%a6%db%8c%d9%86/
کارپنتر ام (2015). کافئین دار: عادت روزانه ما چگونه به ما کمک می کند، صدمه می زند و ما را قلاب می کند. ستون. شابک 978-0142181805
مقدمه ای بر فارماکولوژی (ویرایش سوم). Abingdon: CRC Press. 2007. صفحات 222-223.
جولیانو ال ام، گریفیث RR (اکتبر 2004). "بررسی انتقادی ترک کافئین: اعتبار تجربی علائم و نشانه ها، بروز، شدت و ویژگی های مرتبط" (PDF). روان فارماکولوژی. 176 (1): 1-29.
Nehlig A, Daval JL, Debry G (1992). "کافئین و سیستم عصبی مرکزی: مکانیسم های اثر، اثرات بیوشیمیایی، متابولیک و روانی". بررسی های تحقیقاتی مغز 17 (2): 139-70.

  • oil Castor

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی