روغن ها

مونو سدیم گلوتامات چه ویژگی هایی دارد؟

oil Castor | شنبه, ۲۸ فروردين ۱۴۰۰، ۰۵:۲۸ ب.ظ

G)

مونوسدیوم گلوتامات چیه؟

مونو سدیم گلوتامات که اغلب به اختصار MSG است، نمک سدیم اسید گلوتامیک است. The فرمول شیمیایی MSG C است5حسین8نه4Na و نام IUPAC آن سدیم ۲-آمینوپنتاندیوات است. از آنجا که شناخته شده است برای تشدید طعم گوشتی در مواد غذایی, گلوتامات مونورودیوم به طور گسترده ای به عنوان یک تقویت کننده طعم در صنعت مواد غذایی استفاده می شود.

این ترکیب برای اولین بار توسط شیمیدان ژاپنی کیکونای ایکدا در سال ۱۹۰۸ تولید شد. در دمای اتاق، MSG به عنوان یک جامد کریستالی وجود دارد که در رنگ سفید است. بوی متمایزی ندارد.

Monosodium Glutamate

کریستال های مونوسودیوم گلوتامات (MSG)

در میان نمک های سدیم، منیزیم، پتاسیم، و کلسیم اسید گلوتامیک، MSG محلول ترین نمک در آب است. مونو سدیم گلوتامات به cations سدیم گسست (Na+) و آنیون گلوتامات (C5حسین8نه4) هنگامی که در آب حل می شود.

ساختار مونوسودیوم گلوتامات

مولکول های MSG ویژگی پیوند یونی بین Na+ و C5حسین8نه4ساختار یک مولکول مونوسودیوم گلوتامات در زیر نشان داده شده است.

Monosodium Glutamate Structure

ساختار مونوسودیوم گلوتامات

در MSG جامد، یون گلوتامات در فرم zwitterion آن وجود دارد – O(C=O)CH(NH3+)(CH2)2(C=O) امید.

تهیه مونوسدیوم گلوتامات

سه روش رایج تولید مونوسودیوم گلوتامات در زیر ذکر شده است.

  • هیدرولیز برخی از پروتئین های گیاهی در حضور هیدروکلریک اسید.
  • سنتز شیمیایی با کمک آکریلونیتریل (CH2CHCN).
  • یک فرایند تخمیر باکتریایی شامل نشاسته یا ملاس است.

اکثر تولید MSG از طریق تخمیر باکتریایی انجام می شود. نمونه های تجاری این ترکیب معمولاً به صورت مونوهیدرات هستند.

خواص MSG

داده های شیمیایی

مونوسودیوم گلوتامات ج5حسین8نه4Na
توده مولر Anhydrous: 169.11 گرم / خال; مونوهیدرات: ۱۸۷٫۱۲ گرم/خال
نقطه ذوب 232امیدج
نقطه جوش تجزیه می کند

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مونو سدیم گلوتامات به لینک زیر مراجعه کنید و خرید کنید.

https://asemantejarat.com/%d9%85%d9%88%d9%86%d9%88-%d8%b3%d8%af%db%8c%d9%85-%da%af%d9%84%d9%88%d8%aa%d8%a7%d9%85%d8%a7%d8%aa-mono-sodium-glutamate-msg/

خواص فیزیکی

  • این ترکیب در دمای اتاق جامد است و ظاهری سفید و بلوری دارد.
  • مونوسودیوم گلوتامات بی بو است.
  • یک محلول اشباع MSG در آب دارای چگالی ۲۶٫۲ گرم در هر سانتی متر مکعب در دمای ۲۰امید
  • MSG در آب بسیار محلول است; محلول بودن آن در آب مربوط به ۷۴۰ گرم بر لیتر است.

خواص شیمیایی

  • هنگامی که به درجه حرارت بالاتر از 232 گرمامیدج، این ترکیب تجزیه می شود تا دودهای سمی حاوی اکسیدهای نیتروژن و سدیم آزاد شود.
  • محلول های مونوسودیوم گلوتامات دارای مقادیر pH بین ۶٫۷ تا ۷٫۲ هستند.
  • هنگامی که سرد به درجه حرارت زیر -8امیدج، این ترکیب به عنوان پنتاهیدرات متبلور می شود.

استفاده از مونوسودیوم گلوتامات چه هستند؟

مونوسودیوم گلوتامات طعم اومامی دارد و طعم های گوشتی را هنگامی که به برخی غذاها اضافه می شود تشدید می کند. بنابراین یکی از کاربردهای اولیه آن در صنایع غذایی است. برخی دیگر از استفاده های مهم MSG در زیر ذکر شده است.

  • این ترکیب در چندین کنسرو محصولات غذایی و مخلوط ادویه استفاده می شود.
  • MSG اغلب به تنباکو اضافه می شود تا طعم آن افزایش یابد.
  • همچنین استفاده در درمان کما هپاتیک را پیدا می کند.
  • MSG جزء مهمی از چندین محصول رشته فرنگی رامن فوری است.

مونوسودیوم گلوتامات با علائم متعددی مانند سردرد، احساس سوزش، و احساس سوزش همراه بوده است. به این علائم در مجموع «سندرم رستوران چینی» گفته می شود. با این حال، داده های مطالعات متعدد حاکی از آن است که هیچ ارتباطی بین این سندرم و MSG وجود ندارد. این ترکیب یک افزودنی غذایی مجاز در بیشتر کشورها است.

 

سوالات اغلب پرسیده شده

مونوسودیوم گلوتامات چگونه ساخته می شود؟

MSG به طور طبیعی در تعدادی از غذاها از جمله گوجه فرنگی و پنیر رخ می دهد. امروزه MSG به جای استخراج و تبلور MSG از براث جلبک دریایی، توسط تخمیر نشاسته، دانه های قند، نیشکر یا ملاس ایجاد می شود. فرایند تخمیر شبیه است که برای تولید ماست، سرکه و شراب استفاده می شود.

مونوسدیوم گلوتامات از چه چیزی ساخته شده است؟

مونوسودیوم گلوتامات بیش از ۱۰۰ سال پیش توسط یک شیمیدان ژاپنی به نام کیکونای ایکدا کشف شد که آن را از جلبک دریایی به دست آورد و متوجه شد که خواص افزایش طعم غیرمعمول دارد. به گزارش FDA، MSG امروزه با تخمیر نشاسته، سوسک قند، نیشکر، یا ملاس ساخته می شود.

مونوسودیوم گلوتامات برای چه استفاده می شود؟

اسید گلوتامیک به طور طبیعی در پیاز، کشمش، پنیر، قارچ و دیگر غذاها وجود دارد. MSG به عنوان یک تقویت کننده طعم در صنعت مواد غذایی با طعم اومامی است که تشدید طعم گوشتی، شور از مواد غذایی استفاده می شود، به عنوان گلوتامات به طور طبیعی رخ می دهد در محصولات مانند خورش و سوپ گوشت.

مونوسودیوم گلوتامات چگونه کار می کند؟

مونوزوم گلوتامات (MSG) نمک سدیم اسید گلوتامیک است و یک اسید آمینه غیر ضروری است. جالب اینجاست که اسید گلوتامیک خود طعم اومامی ندارد، اما MSG در غذا باعث تحریک گیرنده های گلوتامات در جوانه های کام می شود. آنها سیگنال ها را رله می کنند، طعم مشخصه را به مناطق متمایز مغز راه اندازی می کنند.

چرا MSG برای سلامتی شما بد است؟

بحث های زیادی در درون فرهنگ سلامت طبیعی اطراف MSG وجود دارد. آسم، سردرد و حتی آسیب مغزی گزارش شده است. در مقایسه، بیشتر منابع رسمی مانند FDA می گویند MSG بی خطر است.

https://byjus.com/chemistry/monosodium-glutamate/#:~:text=Monosodium%20glutamate%20%28MSG%29%20is%20the%20glutamic%20acid%20sodium,characteristic%20taste%2C%20to%20distinct%20regions%20of%20the%20brain.

  • oil Castor

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی