روغن بادام زمینی
روغن بادام زمینی
روغن بادام زمینی که به آن روغن بادام زمینی یا روغن گل مینا نیز می گویند ، روغن گیاهی است که از بادام زمینی گرفته می شود. روغن دارای طعم و رایحه بادام زمینی قوی است. [1] [2] این غذا اغلب در غذاهای آمریکایی ، چینی ، آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی استفاده می شود ، هم برای پخت و پز عمومی ، و هم در مورد روغن بو داده ، برای عطر و طعم بیشتر.
فهرست
1 تاریخچه
2 مورد استفاده
2.1 سایر کاربردها
2.2 بیودیزل
3 ترکیب
4 محتوای تغذیه ای
5 مسئله بهداشت
5.1 سموم
5.2 آلرژن ها
تاریخچه
به دلیل کمبود جنگ در روغن های دیگر ، استفاده از روغن بادام زمینی که به راحتی در دسترس است در طول جنگ جهانی دوم در ایالات متحده افزایش یافته است. [3]
استفاده می کند
روغن بادام زمینی تصفیه نشده دارای دود 320 درجه فارنهایت / 160 درجه سانتیگراد است و به عنوان یک طعم دهنده برای غذاهای مشابه روغن کنجد استفاده می شود. روغن بادام زمینی تصفیه شده دارای دود 450 درجه فارنهایت / 232 درجه سانتیگراد است که معمولاً برای سرخ کردن دسته های غذایی مانند سیب زمینی سرخ کرده استفاده می شود. [4]
استفاده های دیگر
از روغن بادام زمینی ، مانند سایر روغنهای گیاهی ، می توان با فرآیند صابون سازی برای تهیه صابون استفاده کرد. [5] روغن بادام زمینی برای استفاده به عنوان روغن ماساژ ایمن است.
بیودیزل
در نمایشگاه پاریس 1900 ، شرکت اتو ، بنا به درخواست دولت فرانسه ، نشان داد که روغن بادام زمینی می تواند به عنوان منبع سوخت موتور دیزل استفاده شود. این یکی از اولین نمایش های فناوری بیودیزل بود. [6]
ترکیب بندی
ترکیب اصلی اسیدهای چرب آن اسید اولئیک (46.8٪ به عنوان اولین) ، اسید لینولئیک (33.4٪ به عنوان لینولئین) و اسید پالمیتیک (10.0٪ به عنوان پالمیتین) است. این روغن همچنین حاوی مقداری اسید استئاریک ، اسید آراشیدیک ، اسید بهنیک ، اسید لیگنوسریک و سایر اسیدهای چرب است. [نیاز به منبع]
محتوای تغذیه ای
ارزش غذایی در هر 100 گرم (3.5 اونس)
انرژی 3،699 کیلوژول (884 کیلوکالری)
کربوهیدرات ها
0 گرم
چربی
100 گرم
اشباع 17 گرم
اشباع نشده 46 گرم
پلی اشباع نشده 32 گرم
پروتئین
0 گرم
مقدار ویتامین٪ DV
ویتامین E 105٪ 15.7 میلی گرم
مقدار مواد معدنی٪ DV
روی 0٪ 01/0 میلی گرم
سایر ترکیبات
کلسترول 0 میلی گرم
سلنیوم 0.0 میکروگرم
درصد چربی می تواند متفاوت باشد.
واحدها
μg = میکروگرم • میلی گرم = میلی گرم
IU = واحدهای بین المللی
using درصد با استفاده از توصیه های ایالات متحده برای بزرگسالان تقریباً تخمین زده می شود.
منبع: بانک اطلاعاتی USDA
طبق داده های USDA که جدول زیر بر اساس آن است ، 100 گرم روغن بادام زمینی حاوی 17.7 گرم چربی اشباع ، 48.3 گرم چربی غیر اشباع تک و 33.4 گرم چربی اشباع نشده است. [7]
خواص چربی های معمولی پخت و پز (در هر 100 گرم)
نوع چربی چربی کل (گرم) چربی اشباع شده (گرم) چربی اشباع نشده تک (گرم) چربی اشباع نشده چند منظوره (گرم) نقطه دود
کره [8] 80-88 43-48 15-19 2-3 150 درجه سانتیگراد (302 درجه فارنهایت) [9]
روغن کانولا [10] 100 6-7 62-64 24-26 205 درجه سانتیگراد (401 درجه فارنهایت) [11] [12]
روغن نارگیل [13] 99 83 6 2 177 درجه سانتیگراد (351 درجه فارنهایت)
روغن ذرت [14] 100 13-14 27-29 52-54 230 درجه سانتیگراد (446 درجه فارنهایت) [9]
لارد [15] 100 39 45 11 190 درجه سانتیگراد (374 درجه فارنهایت) [9]
روغن بادام زمینی [16] 100 17 46 32 225 درجه سانتیگراد (437 درجه فارنهایت) [9]
روغن زیتون [17] 100 13-19 59-74 6-16 190 درجه سانتیگراد (374 درجه فارنهایت) [9]
روغن سبوس برنج 100 25 38 37 250 درجه سانتیگراد (482 درجه فارنهایت) [18]
روغن سویا [19] 100 15 22 57-58 257 درجه سانتیگراد (495 درجه فارنهایت) [9]
Suet [20] 94 52 32 3 200 ° C (392 ° F)
روغن آفتابگردان [21] 100 10 20 66 225 درجه سانتیگراد (437 درجه فارنهایت) [9]
روغن آفتابگردان (اولئیک بالا) 100 12 84 [11] 4 [11]
کوتاه کردن سبزیجات [22] 100 25 41 28 165 درجه سانتیگراد (329 درجه فارنهایت) [9]
مسائل مربوط به سلامت
سموم
روغن بادام زمینی بسیار تصفیه شده می تواند حاوی آثاری از هگزان ، یک محصول جانبی نفتی باشد که برای حداکثر جداسازی روغن از جامدات بادام زمینی استفاده می شود. EPA هگزان را به عنوان یک نوروتوکسین در مطالعات موش شناسایی می کند. [23] [24] مقررات خاصی در مورد محدودیت استفاده از هگزان در روغنهای پخت و پز وجود ندارد. اگر از کنترل کیفیت غفلت شود ، بادام زمینی حاوی کپکی که آفلاتوکسین بسیار سمی تولید می کند ، می تواند روغن مشتق شده از آن را آلوده کند. [25]
آلرژن ها
کسانی که به بادام زمینی حساسیت دارند می توانند روغن بادام زمینی بسیار تصفیه شده مصرف کنند ، اما باید از روغن ارگانیک فشار اول جلوگیری کنند. اکثر روغنهای بادام زمینی بسیار تصفیه شده ، مواد حساسیت زای بادام زمینی را از بین می برند و نشان داده شده است که برای "اکثریت قریب به اتفاق افراد حساس به بادام زمینی" بی خطر است. [27] با این حال ، روغن های بادام زمینی فشرده شده سرد ممکن است مواد حساسیت زا را از بین نبرد و بنابراین می تواند برای افرادی که آلرژی به بادام زمینی دارند بسیار خطرناک باشد. [28]
از آنجا که درجه پردازش برای هر محصول خاص اغلب نامشخص است ، "اجتناب از احتیاط است." [29] [30]
- ۹۹/۰۷/۲۹