روغن ها

خواص فیزیکی و شیمیایی پکتین+ خرید پکتین

oil Castor | سه شنبه, ۲۱ دی ۱۴۰۰، ۱۲:۴۴ ب.ظ

خلاصه
پکتین یک پلی ساکارید مهم با کاربرد در مواد غذایی، داروسازی و تعدادی از صنایع دیگر است. اهمیت آن در بخش مواد غذایی در توانایی آن برای تشکیل ژل در حضور یون های Ca2+ یا یک املاح در pH پایین است. اگرچه مکانیسم دقیق تشکیل ژل مشخص نیست، پیشرفت قابل توجهی در این راستا صورت گرفته است. بسته به پکتین، پیوند مختصات با یون های Ca2+ یا پیوند هیدروژنی و برهمکنش های آبگریز در تشکیل ژل نقش دارند. در پکتین کم متوکسیل، ژل شدن از پیوند یونی از طریق پل های کلسیمی بین دو گروه کربوکسیل متعلق به دو زنجیره مختلف در تماس نزدیک با یکدیگر، حاصل می شود. در پکتین با متوکسیل بالا، پیوند متقابل مولکول های پکتین شامل ترکیبی از پیوندهای هیدروژنی و برهمکنش های آبگریز بین مولکول ها است. تعدادی از عوامل مانند pH، وجود سایر املاح، اندازه مولکولی، درجه متوکسیلاسیون، تعداد و آرایش زنجیره‌های جانبی و چگالی بار روی مولکول بر ژل شدن پکتین تأثیر می‌گذارند. در صنایع غذایی، پکتین در مربا، ژله، غذاهای منجمد و اخیراً در غذاهای کم کالری به عنوان جایگزین چربی و/یا شکر استفاده می شود. در صنعت داروسازی برای کاهش سطح کلسترول خون و اختلالات گوارشی استفاده می شود.

مشاهده تصویر منبع

 

از دیگر کاربردهای پکتین می توان به استفاده در فیلم های خوراکی، جایگزین کاغذ، فوم ها و نرم کننده ها و غیره اشاره کرد. علاوه بر تجزیه پکتولیتیک، پکتین ها در طول فرآوری به تخریب حرارتی حساس هستند و این تجزیه تحت تأثیر ماهیت یون ها و نمک های موجود در سیستم. اگر چه در دیواره‌های سلولی اکثر گیاهان، تفاله سیب و پوست پرتقال دو منبع اصلی پکتین تجاری هستند که دلیل آن رفتار ژله‌ای ضعیف پکتین از منابع دیگر است. این مقاله به طور خلاصه ساختار، شیمی ژل شدن، فعل و انفعالات و کاربردهای صنعتی پکتین نرم را شرح می دهد.

 

بیشتر بدانید: روش تولید پکتین

https://asemantejarat.com/%d9%be%da%a9%d8%aa%db%8c%d9%86/

 

منابع

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9067088/

 

 

 

  • oil Castor

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی