روغن ها

خواص اسید استیک چیست؟

oil Castor | چهارشنبه, ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۳:۱۶ ب.ظ


اسید استیک

ترجیحی iupac نام
اسید استیک[3]
نام IUPAC سیستماتیک
اسید اتانوئیک
نامهای دیگر
سرکه (هنگام رقیق شدن) ؛ هیدروژن استات ؛ متانکربوکسیلیک اسید
شناسهها
شماره CAS    
64-19-7 بررسی
مدل 3D (JSmol)    
تصویر تعاملی
3DMet    
B00009
اختصارات AcOH
Beilstein مرجع 506007
چبی    
CHEBI: 15366 بررسی
چمبل    
Chembl539 چک
عنکبوت    
171 بررسی
بانک مواد    
بررسی db03166
Echa InfoCard 100.000.528 ویرایش این در ویکیداده
شماره EC    
200-580-7
E شماره E260 (نگهدارنده)
مرجع Gmelin 1380
IUPHAR / بیت در ثانیه    
1058
KEGGNAME    
D00010 ☒
مش استیک+اسید
PUBCHEM CID    
176
شماره RTEC    
AF1225000
UNII    
بررسی Q40Q9N063P
سازمان ملل متحد شماره 2789
داشبورد CompTox (سازمان حفاظت محیط زیست)    
DTXSID5024394 ویرایش این در ویکیداده
اینچی
لبخند
ویژگیها
فرمول شیمیایی C2H4O2
جرم مولی 60.052 g·mol-1
ظاهر مایع بی رنگ
بوی به شدت سرکه مانند
تراکم 1.049 g cm−3 (مایع); 1.27 g cm−3 (جامد)
نقطه ذوب 16 تا 17 درجه سانتیگراد ؛ 61 تا 62 درجه فارنهایت ؛ 289 تا 290 کیلوگرم
نقطه جوش 118 به 119 °C ؛ 244 به 246 °F ؛ 391 به 392 K
حلالیت در آب Miscible
ورود P -0.28[4]
فشار بخار 11.6 mmHg (20 °C) [5]
اسیدیته (pKa) 4.756
استات پایه مزدوج
حساسیت مغناطیسی (x) -31.54·10-6 سانتی متر 3/مول
ضریب شکست (nD) 1.371 (VD = 18.19)
ویسکوزیته 1.22 mpa s
لحظه دو قطبی 1.74 D
ترموشیمی
ظرفیت حرارتی (C) 123.1 J K-1 mol-1
مولر مقاربتی
آنتروپی (So298) 158.0 J k-1 mol-1
آنتالپی Std از
تشکیل (ΔfH⦵298) - 483.88-483.16 kj mol-1
آنتالپی Std از
احتراق (ΔcH⦵298) -875.50–874.82 kJ mol−1
فارماکولوژی
کد ATC g01ad02 (WHO) S02AA10 (WHO)
خطرات
برگه اطلاعات ایمنی: صفحه داده
Ghs pictograms GHS02: قابل اشتعال GHS05: خورنده
خطر GHS سیگنال کلمه
اظهارات خطر GHS H226 ، H314
Ghs اظهارات احتیاطی P280 ، P305+351 + 338 ، P310
NFPA 704 (آتش الماس)    
NFPA 704 چهار رنگ الماس
320
نقطه اشتعال 40 °C (104 °F ؛ 313 K)
خود اشتعال
دما 427 °C (801 °F ؛ 700 K)
محدودیت مواد منفجره 4-16%
دوز کشنده یا غلظت (LD، LC):
LD50 (دوز متوسط) 3.31 g kg-1 ، دهان (موش)
Lc50 (غلظت متوسط) 5620 ppm (ماوس ، 1 ساعت)
16000 پی پی ام (موش, 4 ساعت)[7]
NIOSH (محدودیت قرار گرفتن در معرض سلامت ایالات متحده):
PEL (مجاز) TWA 10 پی پی ام (25 میلی گرم/m3) [6]
REL (توصیه می شود) TWA 10 ppm (25 mg/m3) ST 15 ppm (37 mg/m3) [6]
IDLH (خطر فوری) 50 پی پی ام[6]
ترکیبات مرتبط
اسید کربوکسیلیک مرتبط اسید فرمیک
اسید پروپیونیک
ترکیبات مرتبط استالدئید
استامید
انیدرید استیک
استونیتریل
استیل کلراید
اتانول
اتیل استات
پتاسیم استات
استات سدیم
اسید تیواستیک

صفحه اطلاعات تکمیلی
ساختار و
خواص ضریب شکست (n),
ثابت دی الکتریک (er) ، و غیره
ترمودینامیکی
رفتار فاز داده
جامد–مایع-گاز
داده های طیفی uv ، IR ، NMR، MS

See the source image

مراجع جعبه اطلاعات
اسید استیک /əˈsiːtɪk/ سیستماتیک به نام ethanoic اسید /ˌɛθəˈnoʊɪk/ یک مایع بی رنگ ترکیب آلی با فرمول شیمیایی CH3COOH (همچنین به عنوان نوشته شده است CH3CO2H, C2H4O2 یا HC2H3O2). سرکه کمتر از 4 ٪ اسید استیک با حجم است ، و اسید استیک جزء اصلی سرکه جدا از آب است.

اسید استیک دومین اسید کربوکسیلیک (پس از اسید فرمیک) است. مهم معرف های شیمیایی و صنعتی و شیمیایی استفاده می شود در درجه اول در تولید استات سلولز برای عکاسی فیلم پلی وینیل استات برای چسب چوب و الیاف مصنوعی و پارچه. در خانوارها ، اسید استیک رقیق شده اغلب در مواد پاک کننده رسوب استفاده می شود. در صنایع غذایی ، اسید استیک توسط کد افزودنی مواد غذایی E260 به عنوان یک تنظیم کننده اسیدیته و به عنوان یک ادویه کنترل می شود. در بیوشیمی, گروه استیل, مشتق شده از اسید استیک, اساسی به تمام اشکال زندگی است. هنگامی که به کوآنزیم a متصل می شود ، متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها مرکزی است.

تقاضای جهانی برای اسید استیک در مورد 6.5 میلیون تن در سال (mt/a) است که تقریبا 1.5 mt/a با بازیافت مواجه می شود ؛ باقی مانده از متانول تولید می شود.سرکه است که عمدتا اسید استیک رقیق, اغلب توسط تخمیر و اکسیداسیون پس از آن از اتانول تولید.


نامگذاری
نام بی اهمیت اسید استیک نام IUPAC بیشتر مورد استفاده و ترجیح داده است. نام سیستماتیک اسید اتانوئیک ، یک نام IUPAC معتبر ، با توجه به نامگذاری جایگزین ساخته شده است. نام اسید استیک مشتق شده از استوم, کلمه لاتین برای سرکه, و مربوط به اسید کلمه خود را.

اسید استیک یخبندان یک نام برای اسید استیک بدون آب (بدون آب) است. شبیه به نام آلمانی Eisessig (یخ سرکه) نام می آید از یخ کریستال مانند که به صورت کمی پایین تر از دمای اتاق در 16.6 °C (61.9 °F) (حضور 0.1% آب باعث کاهش نقطه ذوب آن توسط 0.2 °C)

نماد مشترک برای اسید استیک AcOH است, که در آن Ac نماد pseudoelement به نمایندگی از استیل گروه CH است
3− C(=O) -; پایه مزدوج, استات (CH
3COO -), بنابراین به عنوان AcO−نمایندگی.[11] (Ac است که با نماد برای عنصر actinium اشتباه گرفته شود; زمینه مانع از سردرگمی در میان شیمیدانان آلی). برای منعکس کردن بهتر ساختار آن ، اسید استیک اغلب به عنوان CH نوشته شده است
3-C (O)اوه, کانال
3-C (=O)اوه, کانال
3COOH و CH
3CO
2ساعت. در زمینه واکنش های اسید و باز, مخفف HAc است که گاهی اوقات مورد استفاده قرار, که در آن Ac در این مورد یک نماد برای استات است (به جای استیل). استات یون ناشی از از دست دادن H است+
 از اسید استیک. نام استات همچنین می تواند به نمک حاوی این آنیون یا استر اسید استیک اشاره کند.

ویژگیها

کریستال اسید استیک
اسیدیته
مرکز هیدروژن در گروه کربوکسیل (- COOH) در اسیدهای کربوکسیلیک مانند اسید استیک می تواند از مولکول های یونیزاسیون جدا:

CH3COOH ⇌ CH3CO2 - + H+
به دلیل این انتشار پروتون (H+) ، اسید استیک دارای شخصیت اسیدی است. اسید استیک یک اسید مونوپروتیک ضعیف است. در محلول آبی ، ارزش pKa 4.76 دارد. پایه مزدوج آن استات است (CH3COO−). محلول 1.0 M (در مورد غلظت سرکه داخلی) دارای pH 2.4 است ، نشان می دهد که صرفا 0.4 ٪ از مولکول های اسید استیک جدا شده است. با این حال ، در بسیار رقیق (< 10-6 متر) محلول اسید استیک است >90 ٪ جدا شده است.

تعادل Deprotonation اسید استیک در آب


دایمر چرخهای اسید استیک; خطوط سبز نقش برآب نشان دهنده اوراق قرضه هیدروژن
ساختار
در اسید استیک جامد ، مولکول شکل زنجیره ای ، مولکول های فردی که توسط اوراق قرضه هیدروژن به هم پیوسته.در بخار در 120 °C (248 °F), دیمر را می توان شناسایی. دیمر نیز در فاز مایع در راه حل های رقیق در حلال های غیر هیدروژن پیوند رخ می دهد, و تا حدودی در اسید استیک خالص,اما توسط حلال هیدروژن پیوند مختل. آنتالپی تفکیک دایمر در 65.0–66.0 kJ/mol و آنتروپی تفکیک در 154-157 J Mol−1 K−1 تخمین زده می شود.[ دیگر اسیدهای کربوکسیلیک در تعاملات پیوند هیدروژن بین مولکولی مشابه درگیر.

منبع:

https://asemantejarat.com/%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%af-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%db%8c%da%a9-acetic-acid/

https://en.wikipedia.org/wiki/Acetic_acid

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی