روغن ها

ارزش غذایی مالتودکسترین چیست؟+ خرید مالتودکسترین

oil Castor | شنبه, ۷ اسفند ۱۴۰۰، ۱۲:۵۴ ب.ظ

مالتودکسترین چیست؟
 

آیا قبل از خرید برچسب های تغذیه را می خوانید؟ اگر چنین است، شما تنها نیستید.

 

اگر یک متخصص تغذیه یا رژیم درمانی نباشید، خواندن برچسب های تغذیه احتمالاً شما را با مواد متعددی آشنا می کند که نمی شناسید. یکی از موادی که در بسیاری از غذاها با آن مواجه خواهید شد، مالتودکسترین است. این یک افزودنی رایج در بسیاری از غذاهای فرآوری شده است، اما آیا برای شما مضر است؟ و آیا باید از آن اجتناب کرد؟

 

مالتودکسترین پودر سفید رنگی است که از ذرت، برنج، نشاسته سیب زمینی یا گندم تهیه می شود. حتی اگر از گیاهان می آید، بسیار فرآوری شده است. برای تهیه آن ابتدا نشاسته ها پخته می شوند و سپس اسیدها یا آنزیم هایی مانند آلفا آمیلاز باکتریایی پایدار در برابر حرارت اضافه می شود تا بیشتر تجزیه شود. پودر سفید به دست آمده محلول در آب است و طعمی خنثی دارد.

 

مالتودکسترین ها ارتباط نزدیکی با مواد جامد شربت ذرت دارند و تنها تفاوت آن ها میزان قند آنهاست. هر دو تحت هیدرولیز قرار می گیرند، فرآیندی شیمیایی که شامل اضافه کردن آب برای کمک به تجزیه بیشتر است. با این حال، پس از هیدرولیز، مواد جامد شربت ذرت حداقل 20 درصد شکر است، در حالی که مالتودکسترین کمتر از 20 درصد شکر است.

 

آیا مالتودکسترین بی خطر است؟

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مالتودکسترین را به عنوان یک افزودنی ایمن غذایی تایید کرده است. همچنین در ارزش غذایی غذا به عنوان بخشی از تعداد کل کربوهیدرات ها گنجانده شده است. طبق دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها، کربوهیدرات ها نباید بیش از 45 تا 65 درصد از کالری کلی شما را تشکیل دهند. در حالت ایده آل، بیشتر این کربوهیدرات ها باید کربوهیدرات های پیچیده ای باشند که سرشار از فیبر هستند، نه غذاهایی که به سرعت قند خون شما را افزایش می دهند.

اگر دیابت یا مقاومت به انسولین دارید، یا اگر پزشک رژیم غذایی کم کربوهیدرات را توصیه کرده است، باید مالتودکسترینی را که می خورید در تعداد کل کربوهیدرات های روزانه خود بگنجانید. با این حال، مالتودکسترین معمولاً فقط در مقادیر کم در غذا وجود دارد. این تاثیر قابل توجهی بر مصرف کلی کربوهیدرات شما نخواهد داشت.

مالتودکسترین دارای شاخص گلیسمی (GI) بالایی است، به این معنی که می تواند باعث افزایش قند خون شود. مصرف آن در مقادیر بسیار کم بی خطر است، اما مبتلایان به دیابت باید مراقب باشند. رژیم های غذایی متشکل از غذاهای با GI پایین برای همه مفید است، نه فقط برای افراد مبتلا به دیابت.

مشاهده تصویر منبع

خواص مالتودکسترین چیست؟

خواص مالتودکسترین را اینجا ببینید.

 

چرا مالتودکسترین در غذای شما وجود دارد؟

مالتودکسترین به طور کلی به عنوان غلیظ کننده یا پرکننده برای افزایش حجم غذای فرآوری شده استفاده می شود. همچنین یک نگهدارنده است که ماندگاری غذاهای بسته بندی شده را افزایش می دهد. تولید آن ارزان و آسان است، بنابراین برای غلیظ کردن محصولاتی مانند پودینگ فوری و ژلاتین، سس ها و سس های سالاد مفید است. همچنین می توان آن را با شیرین کننده های مصنوعی برای شیرین کردن محصولاتی مانند میوه های کنسرو شده، دسرها و نوشیدنی های پودری ترکیب کرد. حتی به عنوان یک قوام دهنده در موارد مراقبت شخصی مانند لوسیون و محصولات مراقبت از مو استفاده می شود.

 

ارزش غذایی مالتودکسترین چیست؟

مالتودکسترین در هر گرم 4 کالری دارد - همان مقدار کالری که ساکارز یا شکر سفره دارد. مانند شکر، بدن شما می تواند مالتودکسترین را به سرعت هضم کند، بنابراین اگر به افزایش سریع کالری و انرژی نیاز دارید، مفید است. با این حال، GI مالتودکسترین بالاتر از قند سفره است و از 106 تا 136 متغیر است. این بدان معنی است که می تواند سطح قند خون شما را خیلی سریع افزایش دهد.

 

چه زمانی باید از مالتودکسترین اجتناب کرد؟

GI بالای مالتودکسترین به این معنی است که می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود، به خصوص اگر در مقادیر زیاد مصرف شود. به همین دلیل، اگر دیابت یا مقاومت به انسولین دارید، ممکن است بخواهید از آن اجتناب کنید یا آن را محدود کنید. همچنین اگر مستعد ابتلا به دیابت هستید، باید از مصرف آن اجتناب کنید.

یکی دیگر از دلایل محدود کردن مالتودکسترین، حفظ سلامت باکتری های روده است. بر اساس یک مطالعه در سال 2012 که در PLoS ONE منتشر شد، مالتودکسترین می تواند ترکیب باکتری های روده شما را به گونه ای تغییر دهد که شما را مستعد ابتلا به بیماری کند. این می تواند رشد پروبیوتیک ها را در سیستم گوارش شما که برای عملکرد سیستم ایمنی مهم هستند، سرکوب کند. همین مطالعه نشان داد که مالتودکسترین می تواند رشد باکتری هایی مانند E. coli را که با اختلالات خود ایمنی مانند بیماری کرون مرتبط است، افزایش دهد. اگر در معرض خطر ابتلا به یک اختلال خود ایمنی یا گوارشی هستید، اجتناب از مالتودکسترین ممکن است ایده خوبی باشد.

 

مالتودکسترین و گلوتن

اگر در رژیم غذایی بدون گلوتن هستید، ممکن است نگران مالتودکسترین باشید زیرا در نام آن "ملت" وجود دارد. مالت از جو تهیه می شود، بنابراین حاوی گلوتن است. با این حال، مالتودکسترین بدون گلوتن است، حتی اگر از گندم ساخته شده باشد. به گفته گروه حمایتی Beyond Celiac، پردازشی که نشاسته گندم در ایجاد مالتودکسترین انجام می‌شود، آن را فاقد گلوتن می‌کند. بنابراین اگر به بیماری سلیاک مبتلا هستید یا رژیم بدون گلوتن دارید، همچنان می توانید مالتودکسترین مصرف کنید.

 

مالتودکسترین و کاهش وزن

اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، باید از مالتودکسترین اجتناب کنید. این در اصل یک شیرین کننده و یک کربوهیدرات بدون ارزش غذایی است و باعث افزایش قند خون می شود. سطوح قند موجود در مالتودکسترین می تواند منجر به افزایش وزن شود.

 

منبع

https://pfm.in.th/what-is-maltodextrin/

  • oil Castor

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی