روغن ها

ویژگیهای سوربیتول مایع کدامند

oil Castor | دوشنبه, ۹ فروردين ۱۴۰۰، ۱۲:۲۱ ب.ظ

سوربیتول
D-sorbitol.svg
Sorbitol-3D-balls.png
نامها
نام IUPAC
(2S ، 3R ، 4R ، 5R) -Hexane-1،2،3،4،5،6-hexol
نامهای دیگر
گلوکیتول D دی سوربیتول ؛ Sorbogem؛ سوربو
شناسه ها
شماره CAS
50-70-4 چک کنید
مدل سه بعدی (JSmol)
تصویر تعاملی
ChEBI
CHEBI: 17924
ChEMBL
ChEMBL1682
ChemSpider
5576
DrugBank
بررسی DB01638
کارت اطلاعات ECHA 100.000.056 این را در Wikidata ویرایش کنید
شماره E E420 (غلیظ کننده ، ...)
MeSH سوربیتول
PubChem CID
5780
UNII
بررسی 506T60A25R
داشبورد CompTox (EPA)
DTXSID5023588 این را در Wikidata ویرایش کنید
InChI
لبخندها
خواص
فرمول شیمیایی C6H14O6
جرم مولی 182.17 گرم در مول
شکل ظاهری پودر کریستالی سفید
تراکم 1.49 گرم در سانتی متر مکعب [1]
نقطه ذوب 94–96 درجه سانتیگراد (201–205 درجه فارنهایت ؛ 367–369 درجه سانتیگراد) [1]
حلالیت در آب 2350 گرم در لیتر [1]
ورود به سیستم P -4.67 [2]
حساسیت مغناطیسی (χ) -107.80 · 10−6 cm3 / mol
داروشناسی
کد ATC A06AD18 (WHO) A06AG07 (WHO) B05CX02 (WHO) V04CC01 (WHO)
خطرات
NFPA 704 (الماس آتش)
الماس چهار رنگ NFPA 704
110
نقطه اشتعال> 100 درجه سانتیگراد (212 درجه فارنهایت ؛ 373 کیلوگرم) [1]
احتراق خودکار
دما 420 ° C (788 ° F ؛ 693 K) [1]
به استثنای موارد دیگری که ذکر شده باشد ، داده ها برای مواد در حالت استاندارد خود (در دمای 25 درجه سانتیگراد [77 درجه فارنهایت] ، 100 کیلو پاسکال) آورده می شوند.

سوربیتول مایع را از اینجا تهیه کنید.


☒ تأیید کنید (چک چیست؟)
مراجع اطلاعات ورودی
سوربیتول (/ ˈsɔːrbɪtɒl /) ، کمتر معروف به گلوکیتول (/ ˈɡluːsɪtɒl /) ، الکل قندی با طعم شیرین است که بدن انسان به آرامی متابولیزه می شود. می توان با کاهش گلوکز ، که گروه آلدهید تبدیل شده (−CHO) را به یک گروه الکل اولیه (−CH2OH) تغییر می دهد ، بدست آورد. بیشتر سوربیتول از نشاسته سیب زمینی ساخته می شود ، اما در طبیعت نیز یافت می شود ، به عنوان مثال در سیب ، گلابی ، هلو و آلو خشک. [3] توسط سوربیتول-6-فسفات 2-دهیدروژناز به فروکتوز تبدیل می شود. سوربیتول ایزومر مانیتول ، الکل قندی دیگر است. این دو تنها در جهت گیری گروه هیدروکسیل بر روی کربن 2 تفاوت دارند. [4] این دو الکل قندی در عین شباهت ، از نظر ماهیت ، نقاط ذوب و کاربرد بسیار متفاوت هستند. دارای pKa 13.14 +/- .2 [5]

سنتز
سوربیتول ممکن است از طریق واکنش کاهش گلوکز [6] که در آن گروه آلدهید تبدیل شده به یک گروه هیدروکسیل تبدیل می شود ، سنتز شود. این واکنش به NADH نیاز دارد و توسط آلدوز ردوکتاز کاتالیز می شود. کاهش گلوکز اولین مرحله از مسیر پلیول متابولیسم گلوکز است و در عوارض متعدد دیابتی نقش دارد.

واکنش خالص واکنش کاهش گلوکز. png
این مکانیسم شامل یک باقی مانده تیروزین در محل فعال آلدئید ردوکتاز است. اتم هیدروژن موجود در NADH به اتم کربن آلدئید الکتروفیلی منتقل می شود. الکترونهای موجود در پیوند دوگانه آلدئید کربن و اکسیژن به اکسیژن منتقل می شوند و پروتون را روی زنجیره جانبی تیروزین انتزاع می کنند تا گروه هیدروکسیل تشکیل شود. نقش گروه فنل آلدئید ردوکتاز تیروزین این است که به عنوان یک اسید عمومی برای تأمین پروتون اکسیژن آلدئید کاهش یافته بر روی گلوکز عمل می کند.

مکانیسم واکنش کاهش گلوکز. png
کاهش گلوکز مسیر اصلی متابولیسم گلوکز در بدن طبیعی انسان نیست ، جایی که سطح گلوکز در حد طبیعی است. با این حال ، در بیماران دیابتی که سطح گلوکز خون آنها بالا است ، تا 1/3 از گلوکز آنها می تواند از طریق مسیر کاهش گلوکز عبور کند. این باعث مصرف NADH می شود و در نهایت منجر به آسیب سلول می شود.
سوربیتول همچنین ممکن است از طریق هیدروژناسیون کاتالیزوری گلوکز d سنتز شود و باعث ایجاد d-sorbitol شود. در دمای 120 درجه سانتیگراد ، زیر 150001.5 Torr ، به مدت 1 ساعت. [نیاز به منبع]
استفاده می کند
شیرین کننده
سوربیتول یک جایگزین قند است و هنگامی که در غذا استفاده می شود دارای شماره INS و شماره E 420 است. سوربیتول حدود 60٪ شیرین تر از ساکارز (قند سفره) است. [8]

سوربیتول به عنوان شیرین کننده مغذی شناخته می شود زیرا انرژی غذایی را تأمین می کند: 2.6 کیلو کالری (11 کیلوژول) در هر گرم در مقابل متوسط ​​4 کیلو کالری (17 کیلوژول) برای کربوهیدرات ها. این ماده اغلب در غذاهای رژیمی (از جمله نوشیدنی های رژیمی و بستنی) ، نعناع ها ، شربت های سرفه و آدامس های بدون قند استفاده می شود. [9] بیشتر باکتری ها نمی توانند از سوربیتول برای تأمین انرژی استفاده کنند ، اما می توان آن را به آرامی توسط Streptococcus mutans ، باکتری عامل پوسیدگی دندان در دهان تخمیر کرد. در مقابل ، بسیاری از الکلهای قندی مانند ایزومالت و زایلیتول غیراسیدوژنیک در نظر گرفته می شوند. [10] [11]

همچنین به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها و توت های سنگی از درختان تیره سوربوس مشاهده می شود. [12]

https://en.wikipedia.org/wiki/Sorbitol

  • oil Castor

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی