هرآنچه باید درمورد سوربیتول بدانید
سوربیتول چیست؟
سوربیتول یک الکل قند است که یک کربوهیدرات قابل هضم ضعیف است که به طور طبیعی در میوه ها اتفاق می افتد یا نیمه مصنوعی تولید می شود و به عنوان شیرین کننده کالری کم به غذاهای مختلف تجاری اضافه می شود. سوربیتول شیمیایی شبیه به فروکتوز و مانیتول است.
نام های دیگر برای سوربیتول: سوربیت, گلوکیتول.
فرمول سوربیتول
ساختار سوربیتول
حقایق تغذیه:
کالری در هر گرم = 2.6
شاخص قند خون ( دستگاه گوارش) = 9
شیرینی ، نسبت به ساکارز = 60%
خرچنگ خالص = صفر
غذاهای سرشار از سوربیتول
سوربیتول به طور طبیعی در مقادیر قابل توجهی در انگور ، آلو ، گیلاس ، هلو ، سیب ، گلابی و زردآلو و در آب میوه های مرتبط رخ می دهد.
سوربیتول می تواند نیمه مصنوعی تولید شده از شربت گلوکز است که می تواند مشتق شده از گندم و سیب زمینی یا نشاسته کاساوا و با استفاده از به عنوان کم کالری شیرین کننده, قبل از آرایش, حجیم عامل بافت و یا چربی replacer در شیرینی و آب نبات و شیرینی های دیابتی, مربا, تغذیه میله خرد نارگیل, آدامس, شکلات, رژیم غذایی, نوشابه, surimi یا سوسیس پخته شده [1-p.249,259-260].
در اتحادیه اروپا, سوربیتول به عنوان E شماره E420 برچسب
غذاهایی با تصویر سوربیتول
سایر کاربردهای سوربیتول
سوربیتول می تواند به عنوان یک شیرین کننده در خمیر دندان ، دهان شویه ، شربت های دارویی ، لوزی ها ، مکمل های ویتامین/مواد معدنی یا مواد مخدر استفاده شود.
جذب سوربیتول و متابولیسم
سوربیتول است که جذب ضعیف در روده کوچک پس از آن سفر به روده بزرگ که در آن باکتری های مفید روده شکستن آن (تخمیر) به گازها و اسیدهای چرب با زنجیره (SCFAs) [ است که می تواند جذب و ارائه برخی از انرژی است. سوربیتول می تواند 2.6 کیلو کالری در هر گرم [1-p.59] ارائه دهد.
مزایای سوربیتول احتمالی
پوسیدگی دندان. سوربیتول پوسیدگی دندان را افزایش نمی دهد
دیابت سوربیتول دارای شاخص گلیسمی کم (GI = 9) [1-p.9] است و سطح خون و انسولین را به میزان قابل توجهی افزایش نمی دهد. با این حال ، اگر سوربیتول یک جایگزین قند خوب باشد ، سوال این است که آیا اغلب باعث گاز بیش از حد می شود.
ایمنی سوربیتول
سوربیتول است که به طور کلی به رسمیت شناخته شده به عنوان امن (GRAS) توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و "قابل قبول دریافت روزانه (ADI) مشخص نشده" وضعیت مشترک سازمان غذا و کشاورزی/سازمان بهداشت جهانی کارشناس کمیته افزودنی های مواد غذایی (JECFA) که بالاترین ایمنی دسته . سوربیتول در اتحادیه اروپا تایید, کانادا, استرالیا, ژاپن و بسیاری از کشورهای دیگر .
در دوران بارداری
تحمل سوربیتول ، عوارض جانبی ، خطرات
سوربیتول آب را از دیواره روده (اثر اسمزی) جذب می کند ، بنابراین اگر بیش از حد مصرف شود ، می تواند اسهال ایجاد کند. به گفته یک منبع laxation آستانه یک تک دوز از سوربیتول در مردان سالم است که 0.17 g/kg و در زنان 0.24 g/kg وزن بدن [1-p.161] و یا تا حدود 50 گرم در روز [1-p.261;2].
در یک مطالعه در افراد سالم ، سوربیتول در دوز 27 گرم باعث تنها گاز بیش از حد (نفخ شکم) اما نه علائم دیگر .
حساسیت سوربیتول یا عدم تحمل در سوء جذب فروکتوز
افراد مبتلا به سوء جذب فروکتوز اغلب نیز سوربیتول سوء جذب که می تواند باعث علائم مشابه به عنوان فروکتوز (نفخ شکم درد یا گرفتگی مدفوع شل و اسهال و در نتیجه کاهش وزن غیر عمدی یبوست بیش از حد آروغ زدن و سردرد). سوربیتول نیز ممکن است باعث معده علائم در افراد مبتلا به روده کوچک رشد بیش از حد باکتری (SIBO) [7] و کسانی که مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) .
افراد با ارثی عدم تحمل فروکتوز (STICKMAN) باید به جلوگیری از سوربیتول از آن است که متابولیزه به فروکتوز است که نمی تواند سوخت و ساز بیشتر پس از آن در کبد تجمع می یابد, چه نتایج در هیپوگلیسمی شدید و علائم گوارشی
توجه: حساسیت سوربیتول ، سوء جذب یا عدم تحمل یک واکنش آلرژیک (بثورات جلدی ، کهیر) به سوربیتول معنا نیست. آلرژی به سوربیتول به احتمال زیاد نیست.
سوربیتول به عنوان یک ملین در یبوست
محلول سوربیتول می تواند به عنوان یک ملین در بیماران مبتلا به سرطان با یبوست استفاده شود
سوربیتول و پخت و پز
در ایالات متحده ، شربت سوربیتول مواد غذایی باید حداقل 64 ٪ سوربیتول را به صورت خشک [1-p.333] داشته باشد.
ویژگیهای سوربیتول:
پودر کریستالی سفید [1-p.250]
60٪ به عنوان شیرین به عنوان ساکارز [1-p.257] با اثر خنک کننده قوی [1-p.254]
بسیار هیدروسکوپی – به راحتی رطوبت را جذب می کند [1-p.254]
Humectant خوب-کمک می کند تا محصولات غذایی برای مقاومت در برابر تغییرات در رطوبت [1-p.254]
حلالیت در آب در 77 °F (25° C) = 70 گرم/100 گرم حل [1-p.158] و یا 235 گرم در 100 میلی لیتر آب [1-p.255].
نقطه ذوب = 207° F (97° C) [1-p.158].
ثبات گرما >320° F (>160° C) [1-p.158].
سوالات متداول
1. است سوربیتول وگان?
بله ؛ سوربیتول از نشاسته مشتق شده است.
2. سوربیتول گلوتن رایگان است ؟
سوربیتول را می توان از نشاسته گندم تولید کرد ، اما باید فاقد گلوتن باشد.
3. چه تفاوتی بین سوربیتول است, ساکارز, سوکرالوز, استویا و آسپارتام?
سوربیتول دارای 2.6 کیلوکالری/گرم ، ساکارز ، حدود 4 کیلوکالری / گرم است ، در حالی که سوکرالوز ، استویا و آسپارتام کالری ندارند.
4. آیا سوربیتول رشد کاندیدا را ترویج می کند ؟
سوربیتول ممکن است توسط مخمرها متابولیزه شود ، اما رشد بیش از حد کاندیدا در روده در غیر این صورت افراد بهداشتی به احتمال زیاد رخ نمی دهد.
منبع:
https://asemantejarat.com/%d8%b3%d9%88%d8%b1%d8%a8%db%8c%d8%aa%d9%88%d9%84-liquid-sorbitol/
https://www.nutrientsreview.com/carbs/sugar-alcohols-sorbitol.html