سوکرالوز: ایمنی و شواهد+ خرید سوکرالوز
سوکرالوز: ایمنی و شواهد
دانلود پی دی اف کپی
بررسی شده توسط افسانه خطاپال، کارشناسی
توسط جیاشری ساندارام (MBA)
سوکرالوز یک شیرین کننده شیمیایی سنتز شده با کالری صفر است که از ساکارز استخراج می شود. سوکرالوز 650 برابر شیرین تر از شکر طبیعی است. به دلیل طعم بدون تلخی که دارد، اغلب در طیف گسترده ای از نوشیدنی های گازدار، شیرین کننده های روی میز، سس های سالاد، مخلوط های پخت، غلات صبحانه و آدامس استفاده می شود.
سوکرالوز با سایر شیرین کننده های بدون کالری مانند دکستروز و مالتودکسترین ترکیب می شود تا شیرینی بیش از حد آن کاهش یابد. بیشتر سوکرالوز مصرفی به طور کامل توسط بدن انسان جذب نمی شود و از طریق دفع دفع می شود. تقریباً 8 تا 20 درصد از سوکرالوز وارد خون می شود و بدون متابولیسم از طریق ادرار دفع می شود.
ایمنی
کمیته ایمنی غذای اروپا (EFSC) تایید کرده است که سوکرالوز برای استفاده توسط انسان بی خطر است. سطح مصرف روزانه سوکرالوز 15 mg/kg/d توسط EFSC ثابت شده است. افرادی که از داروهای مختلف استفاده می کنند، کودکان و نوزادان از مصرف سوکرالوز محدودیتی ندارند. سوکرالوز هیچ گونه فعالیت سرطان زایی را نشان نمی دهد حتی زمانی که سطوح قرار گرفتن در معرض آن بسیار بالاتر از سطوح طبیعی مصرف باشد. مصرف شیرین کننده های مصنوعی مانند سوکرالوز در دوران بارداری دلیل افزایش خطر اضافه وزن در نوزادان است.
اثرات سوکرالوز
سوکرالوز معمولاً عوارض جانبی بسیار خفیفی ایجاد می کند. این عوارض ناشی از مصرف سوکرالوز پس از مدت ها در بدن انسان قابل مشاهده است. مصرف محدود سوکرالوز ممکن است برای انسان مضر نباشد. سوکرالوز مصرفی معمولاً بدون متابولیسم از بدن دفع می شود، اما استفاده منظم در مدت طولانی باعث می شود که در بدن ذخیره شود و در نتیجه اثرات مضری به همراه داشته باشد. عمده مشکلات سلامتی که به دلیل مصرف سوکرالوز ایجاد می شود در زیر ذکر شده است:
داستان های مرتبط
مصرف قهوه بدون شیرینی و شکر ممکن است خطر مرگ کمتری داشته باشد
مطالعه ارتباط بین مصرف شیرین کننده ها در دوران بارداری و خطر چاقی کودک را تجزیه و تحلیل می کند
مطالعه نشان می دهد شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشیدنی ها ممکن است میل به غذا و اشتها را افزایش دهند
دستگاه گوارش (GI): تحقیقات مختلفی برای بررسی اثرات تجمع سوکرالوز در دستگاه گوارش در حال انجام است. تجمع سوکرالوز در دستگاه گوارش می تواند بر متابولیسم و ترکیب میکرو فلور روده تأثیر بگذارد. فلور روده عملکردهای مختلفی را انجام می دهد که شامل تخمیر، تعدیل پاسخ ایمنی، سنتز ویتامین، مهار پاتوژن، متابولیسم دارو و جذب منیزیم و کلسیم می شود.
دارو را بی اثر می کند: مصرف سوکرالوز ممکن است جذب برخی داروهای درمانی را کاهش دهد و در نتیجه اثربخشی آنها را کاهش دهد. این داروها شامل داروهای سرطان و بیماری قلبی است.
هضم: تحقیقات مختلف نشان داده است که شیرین کننده های استخراج شده شیمیایی می توانند هضم صاف را با ایجاد نفخ، اسهال و گاز مختل کنند. باکتری های خوب در روده فرآیند هضم روان را تضمین می کنند که به دلیل تجمع سوکرالوز در دستگاه گوارش می تواند با باکتری های بد جایگزین شود. این وضعیت ممکن است سطح آب و گاز نیتروژن را در روده بزرگ افزایش دهد که به نوبه خود ممکن است منجر به اسهال شود. تحقیقات نشان داده است که اکثر علائم سوء هاضمه ناشی از مصرف شیرین کننده های مصنوعی است.
تاثیر بر دیابتی ها
سوکرالوز هیچ اثر عمده ای بر بیماران دیابتی ندارد. مشاهده شده است که وقتی کپسول سوکرالوز دو بار در روز در طول سه ماه مصرف می شود، تغییری در وزن بدن بیماران دیابتی ایجاد نمی شود و هیچ عارضه بهداشتی عمده ای به دلیل مصرف منظم سوکرالوز ایجاد نمی شود. با این حال، اطلاعات مناسب در مورد ویژگی های انحلال کپسول ارائه نشده است. از این رو، مطالعات بیشتری در مورد سوکرالوز در حفظ و کنترل دیابت مورد نیاز است.
اثرات بر گرمایش
سوکرالوز هنگامی که در دمای بالاتر از 180 درجه سانتیگراد گرم شود ناپایدار می شود. از داده های تحقیقاتی مشاهده شده است که سوکرالوز زمانی که ناپایدار می شود شروع به تولید کلروپروپانول می کند. این وضعیت ممکن است خطر ابتلا به سرطان را در انسان افزایش دهد. مطالعات به این نتیجه رسیده اند که تحقیقات بیشتری در مورد اثرات مضر سوکرالوز هنگام گرم شدن لازم است.
تاثیر بر وزن بدن
به نظر نمی رسد اثر مصرف سوکرالوز بر وزن بدن در بزرگسالان به خوبی مورد مطالعه قرار گیرد. کارآزماییهای بالینی بر روی کودکان بالای 18 ماه انجام شد و به آنها اجازه داده شد نوشیدنیهای شیرین شده با شکر (8 اونس در روز) که 104 کیلو کالری را تامین میکرد، مصرف کنند. نوشیدنیهای بدون قند منفرد حاوی 12 میلیگرم استه سولفام-K و 34 میلیگرم سوکرالوز بودند. هنگامی که سطح ساکارز ادرار این کودکان کنترل شد، مشاهده شد که مصرف کالری در کودکانی که شیرین کننده قند مصرف کرده بودند نسبت به کودکانی که سوکرالوز مصرف کرده بودند، بیشتر بود. افزایش وزن در کودکانی که شیرین کننده قند مصرف می کردند در مقایسه با کودکانی که سوکرالوز مصرف می کردند 1 کیلوگرم بیشتر بود.
شواهد و مدارک
در سال 1998، سوکرالوز به عنوان یک شیرین کننده بدون قند روی میز پذیرفته شدy سازمان غذا و دارو (FDA). در سال بعد، FDA تایید کرد که سوکرالوز برای استفاده عمومی توسط انسان بی خطر است. بیش از 110 مطالعه توسط FDA برای تایید ایمنی سوکرالوز مورد ارزیابی قرار گرفت.
کمیته علمی غذا (SCF) در اروپا تایید کرد که سوکرالوز برای بلع انسان بی خطر است که در ارزیابی یکی از شواهد آن در سال 2000 تایید شده است. به طور خاص ثابت شده است که سوکرالوز هیچ آسیبی به باروری وارد نمی کند. ، سیستم ایمنی بدن و بارداری. همچنین سطح قند را افزایش نمی دهد.
در سال 2011، ارزیابی توسط سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) تایید کرد که مصرف سوکرالوز هیچ تاثیری بر پوسیدگی دندان ندارد.
اطلاعات بیشتر و خرید سوکرالوز را اینجا بخوانید.
منابع
www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/the-truth-about-sucralose.aspx
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856475/
www.cancer.gov/.../فکت-برگ-شیرین کننده-های مصنوعی
www.fda.gov/.../ucm397725.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19464334
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24219506
- ۰۱/۰۵/۰۶