سوربیتول و سلامتی
ما برای افزایش تجربه شما از کوکی استفاده می کنیم. با ادامه مرور این سایت ، شما با استفاده از کوکی ها موافقت می کنید. اطلاعات بیشتر.
تایید کنید
تنظیمات کوکی
اخبار-پزشکی
خانه علوم پزشکی زندگی خانه
عضو شوید
جستجو کردن...
جستجو کردن
در باره
کووید -19
اخبار
سلامتی A-Z
مواد مخدر
تجهیزات پزشکی
مصاحبه ها
کاغذهای سفید
بیشتر...
6
4
تحقیقات و ایمنی سوربیتول
بارگیری کپی PDF
بازبینی شده توسط افسانه ختراپال ، کارشناسی
سوربیتول یک شیرین کننده طبیعی است که به طور مصنوعی از گلوکز استخراج می شود. به دلیل ارزش کم کالری ، از آن در محصولات دارویی ، غذاهای بدون قند و محصولات مراقبت از دهان مانند خوشبو کننده های دهان و خمیر دندان استفاده می شود. این دارو برای بیماران دیابتی تجویز می شود زیرا تمایل کمتری به افزایش سطح قند در خون دارد.
بازرگانی آسمان تجارت سوربیتول مرغوب ارائه می دهد. آن را از اینجا می توانید تهیه کنید.
مصرف سوربیتول احساس خنک سازی در دهان ایجاد می کند و تقریباً هیچ طعم مزه ای ندارد. این ماده با حفظ رطوبت ، بهبود بافت به حفظ کیفیت بالای محصولات غذایی کمک می کند و به عنوان یک اصلاح کننده تبلور ، یک ماده نرم کننده و یک کنترل کننده ویسکوزیته عمل می کند. این ماده مهمی در مواد قنادی و مواد غذایی است که باید مدتی ذخیره شود. سوربیتول یک ترکیب طبیعی از میوه ها مانند سیب و گلابی است. میوه های خشک مانند آلو خشک و کشمش ؛ میوه های سنگسار شده مانند زردآلو و هلو و توت از خانواده درخت سوربوس.
سوربوس شفق. اعتبار تصویر: Gucio_55 / Shutterstock
سوربوس شفق. اعتبار تصویر: Gucio_55 / Shutterstock
تحقیق در مورد سوربیتول
در سال 1985 ، گزارشی توسط کمیته علمی اتحادیه اروپا در مورد مواد غذایی بیان کرد که مصرف بیش از 50 گرم سوربیتول در روز ممکن است منجر به اسهال شود. همچنین اظهار داشت که مواد غذایی حاوی بیش از 10٪ سوربیتول ممکن است برای سلامتی مضر باشد و می تواند اثر ملین داشته باشد. پلیول ها قندهای الکلی هستند و سوربیتول نوعی پلیول است. در اروپا ، پلیول در نوشابه به دلیل اثر ملین بودن ممنوع است.
داستان های مرتبط
مطالعه: جایگزین شکر منجر به ایجاد دیابت در بزرگسالان سالم نمی شود
کشف مدار مغز و روده تخصصی بینش ترجیح قند را ارائه می دهد
یک مدار روده به مغز باعث ترجیح قند می شود و ممکن است ولع مصرف قند را توضیح دهد
در سال 2011 ، سازمان ایمنی غذایی اروپا گزارش بهداشتی در مورد پلیول ها مانند سوربیتول ارائه داد و نتیجه گرفت که می توان از آنها برای بهبود سلامت دندان و ترمیم مینای دندان استفاده کرد. EFSA هیچ حاشیه ایمنی مشخصی برای مصرف روزانه سوربیتول ندارد.
سوربیتول برای اولین بار در ایالات متحده آمریکا توسط صنایع غذایی در سال 1929 مورد استفاده قرار گرفت. لیست شناخته شده به عنوان بی خطر (GRAS) سازمان غذا و دارو (FDA) نشان دهنده تحمل 7٪ سوربیتول در غذاها است. مطالعات FDA هیچ سمی پیدا نکرده و میزان طبیعی مصرف سوربیتول را در هر دو دوز 25 گرم در روز تعیین می کند. هیچ اثر سرطان زایی در آزمایشات روی سوربیتول یافت نشد. مطالعات حیوانی شامل موشهای صحرایی تزریق شده با سوربیتول ، هیچ مورد توموری در محل تزریق نشان نداد.
ایمنی
توسط تعدادی از مطالعات علمی ، سوربیتول را برای استفاده بی خطر اعلام کرده است. سازمان مشترک غذا و کشاورزی (JECFA) مصرف روزانه قابل قبول (ADI) سوربیتول را به عنوان "مشخص نشده" طبقه بندی کرده است که در واقع ایمن ترین گروه برای هر ماده غذایی است. هیچ حاشیه ثابت مشخصی برای میزان مصرف سوربیتول وجود ندارد. با این حال ، FDA پیشنهاد می کند که اگر میزان مصرف روزانه سوربیتول از 30 گرم در روز بیشتر شود ، ممکن است علائم جدی داشته باشد. افرادی که از تهوع ، استفراغ یا درد شکم رنج می برند باید از مواد شیرین کننده مانند سوربیتول خودداری کنند ، در حالی که زنان باردار و شیرده باید قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنند.
سوربیتول بهتر است هنگام نگهداری در دمای طبیعی جو (15 درجه سانتی گراد تا 30 درجه سانتیگراد) استفاده شود. دمای زیر این سطح ممکن است منجر به ضخیم شدن سوربیتول شود و نباید اجازه یخ زدگی داد.
اثرات جانبی
عوارض جانبی مصرف سوربیتول خفیف است. مهمترین نگرانی سلامتی ، اختلالات دستگاه گوارش است ، زیرا سوربیتول در روده کوچک هضم نمی شود.
روده کوچک سوربیتول را به مقدار کم جذب می کند و سپس به فروکتوز تبدیل می شود. وجود مقدار بیش از حد سوربیتول باقیمانده ممکن است منجر به اسهال شود. مصرف زیاد سوربیتول ممکن است منجر به پیچیدگی های دستگاه گوارش مانند نفخ شکم ، نفخ ، گرفتگی عضلات و سایر ناراحتی های شکمی شود. مصرف سوربیتول ممکن است در افرادی که به اثرات ملین ناشی از آن حساسیت زیادی دارند ، مشکلات جدی ایجاد کند.
سایر عوارض جانبی که ممکن است به دلیل استفاده از سوربیتول بوجود آیند در زیر ذکر شده است:
در بیماران دیابتی ممکن است منجر به آسیب رگهای خونی و اعصاب شود.
آسیب به چشم با تشکیل آب مروارید و افزایش خطر برای کلیه ها.
در موارد نادر ، افراد ممکن است حساسیت پوستی مانند خارش و تاول در سطح پوست داشته باشند.
برخی از افراد ممکن است از خارش مقعدی و مقعدی رنج ببرند.
امکان مدفوع قیر.
مشکل در تنفس.
تشنگی بیش از حد
کاهش ادرار
خروجی
در صورت بروز هر یک از علائم فوق ، مشاوره با پزشک پیشنهاد می شود.
تأثیرات روی کودکان
حفره ها
به طور کلی ، سوربیتول منجر به پوسیدگی دندان نمی شود. نشاسته و قندهای موجود در غذاها توسط باکتری های دهان تقسیم شده و این باکتری ها اسید آزاد می کنند. چنین اسیدهایی اگر به درستی شسته نشوند ، مینای دندان را به تدریج از بین می برند. سوربیتول و سایر اسیدهای قند یا پلیول ها در برابر متابولیسم باکتری واکنش نشان می دهند و از این رو در مینای دندان پوسیدگی وجود ندارد.
دیابت
به کودکان دیابتی پیشنهاد می شود که چربی خون ، گلوکز و وزن خود را کنترل کنند. از آنجا که سوربیتول به تدریج و جزئی جذب می شود ، واکنش گلوکز خون و انسولین ترکیبی کاهش می یابد. همچنین ، مقدار کالری سوربیتول دو سوم قند طبیعی است ، بنابراین در مدیریت شاخص توده بدن در کودکان مفید است.
با این حال ، ممکن است مصرف بیش از حد این شیرین کننده بر کودکان تأثیر منفی بگذارد.
منابع
www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/ حقیقت-درباره-سوربیتول.aspx
www.livestrong.com/article/247972- برای-بچه ها-سوربیتول-خطرناک- است /
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2011.2076/ab چکیده
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/D-Sorbitol#section=Top
https://bmcoralhealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/1472-6831-5-6
ژورنالها. lww.com/.../Sorbitol_in_Cacapride_Lequid_Lacid.28.aspx
www.faseb.org/.../1972_SCOGS-9٪20Sorbitol.pdf
- ۰۰/۰۱/۰۹