سرطان و رنگ خوراکی کارامل
رنگ کاراملی سرطان زا
نوشته شده توسط Michael Greger M.D. FACLM در 28 مارس 2019
رنگ کاراملی ممکن است پرمصرف ترین رنگ خوراکی در جهان باشد. متأسفانه، تولید آن گاهی اوقات می تواند منجر به تشکیل یک ماده سرطان زا به نام متیلیمیدازول شود که در سال 2007 به عنوان یک ماده شیمیایی سرطان زا شناسایی شد. برای اهداف قانون برچسب گذاری پیشنهاد 65، کالیفرنیا محدودیت روزانه 29 میکروگرم در روز را تعیین کرد. بنابراین، نوشابه های کاراملی رنگ چقدر ممکن است باعث سرطان شوند؟ ما نمیدانستیم… تا حالا… ویدیوی من کدام مواد سرطانزا رنگ کارامل بیشتری دارد: کوکاکولا یا پپسی؟ این سوالات و موارد دیگر را بررسی می کند.
محققان 110 نمونه نوشابه را در قفسههای فروشگاهها در کالیفرنیا و اطراف کلانشهر نیویورک از جمله کانکتیکات و نیوجرسی آزمایش کردند. هیچ یک از مواد سرطان زا در اسپرایت یافت نشد، این همان چیزی است که انتظار دارید، زیرا اسپریت قهوه ای رنگ کاراملی نیست. در میان نوشابههای گازدار، بالاترین میزان در نوشابههایی با نام تجاری گویا مشاهده شد، در حالی که کمترین میزان آن در محصولات کوکاکولا بود که حدود 20 برابر کمتر از محصولات پپسی بود. جالب اینجاست که پپسی کالیفرنیا به طور قابل توجهی کمتر از پپسی نیویورک سرطان زا بود. "این موضوع از این ایده حمایت می کند که [قوانین برچسب گذاری مانند] گزاره 65... می تواند تولیدکنندگان را تشویق کند تا خطرات شیمیایی ناشی از مواد غذایی را کاهش دهند..." برای محافظت از مصرف کنندگان در سراسر کشور، مقررات فدرال می تواند رویکرد ارزشمندی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان باشد – اما چقدر آیا ما در مورد سرطان صحبت می کنیم؟
محققان جانز هاپکینز بار سرطان را محاسبه کردند، تخمینی از تعداد موارد سرطان اضافی در طول زندگی مرتبط با مصرف نوشیدنی های مختلف. بنابراین، با میانگین مصرف نوشابه در ایالات متحده، با سطوح متوسط مواد سرطان زا، پپسی ممکن است باعث هزاران مورد سرطان شود، به ویژه محصولات پپسی غیر کالیفرنیا، که به نظر می رسد 20 برابر بیشتر از کوکاکولا باعث سرطان می شوند. البته، اصلاً نیازی به داشتن این مواد سرطانزا برای هیچکدام از آنها نیست «زیرا رنگهای کاراملی فقط یک هدف آرایشی دارند [و] میتوانند از غذاها و نوشیدنیها حذف شوند...» اما لازم نیست منتظر مقررات دولتی باشیم یا مسئولیت اجتماعی شرکت؛ ما می توانیم مسئولیت شخصی خود را انجام دهیم و نوشیدن نوشابه را به طور کامل متوقف کنیم.
قطع نوشابه ممکن است خطر چاق شدن و ابتلا به دیابت، ابتلا به بیماری کبد چرب، شکستگی لگن، ابتلا به آرتریت روماتوئید، ابتلا به بیماری مزمن کلیوی و شاید ابتلا به نقرس را کاهش دهد.
در کودکان، مصرف روزانه نوشابه ممکن است احتمال ابتلا به آسم را تا پنج برابر افزایش دهد و خطر بلوغ زودرس را در دختران افزایش دهد و احتمال شروع پریود شدن آنها قبل از 11 سالگی را تا 47 درصد افزایش دهد.
اگر به پشت چشم افراد نگاه کنیم، میتوانیم کالیبر سرخرگهای شبکیه چشم آنها را اندازهگیری کنیم و هرچه باریکتر باشند، خطر ابتلا به فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی بیشتر میشود. محققان این نوع اندازه گیری ها را بر روی هزاران کودک 12 ساله انجام دادند و از آنها در مورد عادات نوشیدن سودا پرسیدند. یافته های آنها؟ کودکانی که روزانه نوشابه مصرف می کنند، عروق باریک تری دارند. پیامی که به بیماران میدهد دیگر نمیتواند به عنوان شعار ساده «کمتر بخور، بیشتر ورزش کن» باقی بماند.» مهم این است که چه میخورید. توصیه رژیم غذایی خاص باید کاهش قابل توجه مصرف غذاهای فرآوری شده و شکر اضافه شده و مصرف بیشتر غذاهای کامل باشد.
روش تولید رنگ کارامل نیز خواندنی است.
منبع
https://nutritionfacts.org/2019/03/28/cancer-causing-caramel-color/
- ۰۱/۰۱/۱۳