روغن ها

روش تولید شکلات چگونه است؟ + خرید شکلات

oil Castor | جمعه, ۱۰ دی ۱۴۰۰، ۱۰:۵۷ ق.ظ

تولید شکلات
معرفی
شکلات یک عنصر کلیدی در بسیاری از غذاها مانند میلک شیک، آب نبات، کلوچه ها و غلات است. این طعم به عنوان یکی از محبوب ترین طعم ها در آمریکای شمالی و اروپا رتبه بندی می شود (سوئیفت، 1998). با وجود محبوبیت آن، اکثر مردم منشاء منحصر به فرد این خوراک محبوب را نمی دانند. شکلات محصولی است که برای تولید آن به مراحل پیچیده نیاز دارد. این فرآیند شامل برداشت کوکا، تصفیه کوکا به دانه های کاکائو و ارسال دانه های کاکائو به کارخانه تولیدی برای تمیز کردن، مربیگری و آسیاب می شود. سپس این دانه‌های کاکائو به کشورهای دیگر وارد یا صادر می‌شوند و به انواع مختلف محصولات شکلاتی تبدیل می‌شوند (Allen, 1994).

روی نام کلیک کنید تا نقشه کامل شمارش ها را داشته باشید.

مشاهده تصویر منبع

نقشه کشورهای تولید کننده کاکائو

هفت کشور برتر تولید کننده کاکائو
پیش بینی ICCO از تولید دانه های کاکائو برای سال کاکائو 1997/98

کشور
پیش بینی تولید برای سال 97/98:
(به هزار تن)
ساحل عاج
1150.0
غنا
370.0
اندونزی
310.0
برزیل
160.0
نیجریه
155.0
کامرون
125.0
مالزی
100.0

ارجاع:
فصلنامه آمار کاکائو، 24 (1)، 1997/98
منبع: سازمان بین المللی کاکائو، آوریل 1998

برداشت کاکائو و فرآوری کاکائو
تولید شکلات با برداشت کوکا در جنگل شروع می شود. کاکائو از درختان کاکائو همیشه سبز گرمسیری، مانند Theobroma Cocoa، که در مناطق استوایی مرطوب آمریکای مرکزی و جنوبی، غرب آفریقا و آسیای جنوب شرقی (در 20 درجه سانتیگراد از خط استوا) رشد می کند (Walter, 1981) می آید. کاکائو باید به صورت دستی در جنگل برداشت شود. ابتدا غلاف بذر کوکا جمع آوری می شود. لوبیاها انتخاب شده و در انبوهی قرار می گیرند. سپس این دانه های کاکائو آماده ارسال به تولید کننده برای تولید انبوه خواهد بود.

مرحله 1: چیدن و باز کردن Pods
دانه های کاکائو در غلاف هایی رشد می کنند که از تنه و شاخه های درختان کاکائو جوانه می زنند. غلاف ها به اندازه یک توپ فوتبال هستند. غلاف ها سبز شروع می شوند و پس از رسیدن به رنگ نارنجی در می آیند. وقتی غلاف ها رسیدند، دروگرها با قمه از باغ های کاکائو عبور می کنند و غلاف ها را به آرامی از درختان جدا می کنند.

برای یک کلیپ ویدیویی از پردازش کاکائو "1:05 دقیقه" اینجا را کلیک کنید (نیاز به RealPlayer)

 
غلاف کاکائو و برداشت

ماشین‌ها می‌توانند به درخت یا دسته‌های گل‌ها و غلاف‌هایی که از تنه رشد می‌کنند آسیب برسانند، بنابراین کارگران باید غلاف‌ها را با دست جمع‌آوری کنند و با استفاده از تیغه‌های کوتاه و قلاب‌دار که روی تیرهای بلند نصب شده‌اند، به بالاترین میوه برسند.

پس از جمع آوری غلاف های کاکائو در سبدها، غلاف ها به یک خانه فرآوری منتقل می شوند. در اینجا آنها را شکافته و دانه های کاکائو را جدا می کنند. غلاف ها می توانند بیش از 50 دانه کاکائو داشته باشند. دانه‌های کاکائو تازه اصلا قهوه‌ای نیستند، طعم شکلات شیرینی که در نهایت تولید خواهند کرد، ندارند.

مرحله 2: تخمیر دانه های کاکائو
اکنون لوبیاها تحت فرآیند تخمیر قرار می گیرند. آنها را یا در سینی های بزرگ، کم عمق و گرم قرار می دهند یا با برگ های بزرگ موز پوشانده می شوند. اگر آب و هوا مناسب باشد، ممکن است به سادگی توسط خورشید گرم شوند. کارگران به صورت دوره ای می آیند و آنها را هم می زنند تا همه لوبیاها به طور مساوی تخمیر شوند. در زمان تخمیر زمانی است که لوبیا قهوه ای می شود. این فرآیند ممکن است پنج یا هشت روز طول بکشد.

تخمیر دانه های کاکائو

مرحله سوم: دانه های کاکائو را خشک کنید
پس از تخمیر، دانه‌های کاکائو باید قبل از ریختن در گونی‌ها و ارسال به کارخانه‌های شکلات‌سازی، خشک شوند. کشاورزان به سادگی دانه های تخمیر شده را روی سینی ها پخش می کنند و آنها را در آفتاب می گذارند تا خشک شوند. فرآیند خشک کردن معمولاً حدود یک هفته طول می کشد و منجر به تولید دانه هایی می شود که تقریباً نیمی از وزن اولیه خود هستند.

دانه های کاکائو خشک و برشته شده

تولید شکلات
زمانی که دانه های کاکائو به ماشین آلات کارخانه های شکلات سازی رسید، آماده تبدیل شدن به شکلات هستند. به طور کلی، فرآیندهای تولید به دلیل گونه‌های مختلف درختان کاکائو کمی متفاوت است، اما بیشتر کارخانه‌ها از ماشین‌های مشابهی برای تجزیه دانه‌های کاکائو به کره کاکائو و شکلات استفاده می‌کنند (سازمان بین‌المللی کاکائو، 1998). ابتدا، دانه های کاکائو تخمیر شده و خشک شده با برشته کردن و برشته کردن به نوک برشته تبدیل می شوند. سپس حرارت داده شده و به شکل مشروب شکلاتی ذوب می شوند. در نهایت، تولید کنندگان مشروب شکلات را با شکر و شیر مخلوط می‌کنند تا طعم و مزه آن را بیافزایند. پس از فرآیند مخلوط کردن، شکلات مایع در مخازن ذخیره یا به کارخانه قالب‌گیری تحویل داده می‌شود و برای فروش در قالب‌ها ریخته می‌شود. در نهایت دستگاه های بسته بندی و بسته بندی شکلات ها را بسته بندی می کنند و سپس آماده حمل و نقل می شوند.

بیشتر بدانید: خواص و کاربردهای کاکائو

 

منبع

https://www.sfu.ca/geog351fall03/groups-webpages/gp8/prod/prod.html

  • oil Castor

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی