تاثیر سوکرالوز بر بیماران
دیابت، قند خون و انسولین
بر اساس چندین مطالعه علمی، سوکرالوز به وضوح بر سطح انسولین انسان و سطح قند خون تأثیر دارد. همه اینها به پیشرفت دیابت کمک می کند.
یک مطالعه در سال 2018 تأیید می کند که سوکرالوز توانایی کاهش حساسیت به انسولین را دارد. "حساسیت به انسولین" تضمین می کند که انسولین قادر است قند خون را به طور موثری برای انرژی به سلول های شما منتقل کند. حساسیت کم به انسولین نشانه ای از سلامت ضعیف و پیش بینی کننده دیابت نوع 2 است.
اگرچه محققان مراقب تفاوت بین علیت و همبستگی هستند، اما یک مطالعه مهم منتشر شده در Diabetes Care نشان داد افرادی که هر روز نوشابه های رژیمی مصرف می کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف شیرین کننده های مصنوعی مانند سوکرالوز مقاومت به انسولین را افزایش می دهد. «مقاومت به انسولین» زمانی اتفاق میافتد که سلولهای شما در برابر انسولین مقاومت میکنند، که میتواند منجر به دیابت نوع 2 شود.
در یک مطالعه بر روی افراد چاق مشخص شد که سوکرالوز باعث افزایش سطح انسولین و گلوکز خون و کاهش حساسیت به انسولین می شود. بنابراین، سوکرالوز ممکن است در ایجاد دیابت نوع 2 نقش داشته باشد و ممکن است برای اهداف سلامت شخصی مضر باشد.
کاربردهای سوکرالوز را اینجا ببینید.
سلامت روده و میکروبیوم
سوکرالوز ممکن است تأثیر منفی بر سلامت روده، از جمله میکروبیوم روده شما داشته باشد.
اگرچه سوکرالوز ممکن است علیه باکتری های مضر موجود در میکروبیوم دهان شما کار کند، اما به نظر می رسد که میکروبیوم روده شما را بدتر تغییر می دهد.
سوکرالوز به اندازه یک شیرین کننده مصنوعی دیگر، ساخارین، میکروبیوم روده شما را تغییر نمی دهد. با این وجود، مشاهده شده است که سوکرالوز بر باکتری های روده تأثیر منفی می گذارد و حتی در مطالعات حیوانی باعث افزایش وزن می شود.
مصرف حد مجاز روزانه سوکرالوز به مدت 6 ماه می تواند منجر به تغییر منفی میکروبیوم روده و التهاب کبد شما شود.
این مقاله علمی در سال 2018 نشان میدهد که اسپلندا ممکن است باعث ایجاد دیسبیوز روده شود، یعنی زمانی که باکتریهای مضر بیشتری در رودهتان نسبت به باکتریهای مفید وجود دارد. Splenda ممکن است خطر ابتلا به بیماری کرون، یک بیماری التهابی روده (IBD) را در شما دو برابر کند.
یکی از محققان معتقد است که سوکرالوز ممکن است مسئول افزایش 600 درصدی بیماران IBD در کانادا در یک دوره کوتاه 20 ساله باشد.
مدیریت وزن
گفته می شود که سوکرالوز به شما در اهداف کاهش وزن کمک می کند، اما ممکن است در واقع به افزایش وزن کمک کند.
طبق دو کارآزمایی تصادفی شده، کودکانی که سوکرالوز مصرف می کردند به اندازه کودکانی که قند معمولی مصرف می کردند، وزن اضافه کردند.
با این حال، مطالعات دیگری وجود دارد که خلاف این را نشان می دهد.
سوکرالوز نه تنها تا حدی بر وزن، بلکه بر سیری نیز تأثیر دارد. سیری یعنی میزان رضایت شما بعد از غذا خوردن. هر چه کمتر سیر شوید، زودتر می خواهید دوباره غذا بخورید.
سوکرالوز و سایر شیرین کننده های مصنوعی بسیاری از افراد را مانند شکر راضی نمی کند. این عدم رضایت منجر به مصرف بیشتر غذا برای رسیدن به آن رضایت می شود که ممکن است منجر به افزایش وزن شود.
شیرین کننده های کم کالری مانند سوکرالوز "میل به شکر و وابستگی به شکر" را افزایش می دهند زیرا بسیار شیرین هستند.
تحقیقات نشان می دهد که فریب دادن مغز با مزه های شیرین غیر قندی اعتبار شیرینی را به عنوان یک سیگنال فیزیولوژیکی برای انتظار افزایش انرژی تضعیف می کند.
اساساً، شیرین کنندههای مصنوعی مانند سوکرالوز به توانایی بدن شما برای پیشبینی افزایش انرژی آسیب میرسانند، که ممکن است منجر به "نتایج منفی سلامتی مانند دیابت نوع 2، سندرم متابولیک، و حوادث قلبی عروقی" شود.
بیماری قلبی
بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. سوکرالوز با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
مطالعات کوهورت نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی، مانند آسه سولفام K یا سوکرالوز، ممکن است منجر به موارد زیر شود:
چاقی
فشار خون بالا
سندرم متابولیک
سکته
بیماری قلبی
با این حال، مصرف بالای قند از نظر علمی بسیار بیشتر از سوکرالوز با بیماری قلبی مرتبط است. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند قند اضافه شده را محدود کنید.
سرطان
طبق تحقیقات اولیه، سوکرالوز ممکن است در ایجاد سرطان نقش داشته باشد. اما علم اینجا کم است.
یک مطالعه حیوانی در سال 2016 نشان داد که تغذیه موشهای نر با دوزهای بالای سوکرالوز به طور قابل توجهی تعداد تومورهای بدخیم آنها را افزایش میدهد. FDA تشخیص داده است که این مطالعه مسائل زیادی برای بازنگری در ایمنی سوکرالوز دارد.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، سوکرالوز ممکن است باکتری های مفید را در میکروبیوم روده شما کاهش دهد. کاهش و عدم تعادل در میکروبیوم روده شما باعث ایجاد بیماری التهابی روده، آلرژی و سرطان معده می شود.
مطالعهای که در Food Chemistry منتشر شد نشان داد که گرم کردن سوکرالوز در حضور گلیسرول باعث ترشح مواد سرطانزایی به نام کلروپروپانول میشود.
خطرات هنگام پخت
تصور می شود که سوکرالوز تا 450 درجه فارنهایت (232 درجه سانتیگراد) در حرارت پایدار است. این بدان معناست که سوکرالوز تا زمانی که فر روی دمای 450 درجه فارنهایت یا بالاتر تنظیم نشود، ذوب نمی شود.
اما برخی از کارشناسان دریافتهاند که پخت با سوکرالوز در دمای بالا میتواند ترکیبات سرطانزا را آزاد کند.
یک مطالعه در سال 2009 مشاهده کرد که سوکرالوز در 246 درجه کاهش می یابد
گریز فارنهایت (119 درجه سانتیگراد)، که بسیار کمتر از آن چیزی است که اکثر دستورهای پخت نیاز دارند. محققان دریافتند که سوکرالوز وقتی تا این دما گرم می شود، کلرید هیدروژن و آب آزاد می کند.
کلرید هیدروژن یک اسید بسیار سمی است که می تواند باعث تحریک ریه ها شود. پس از تماس با آب یا بخار آب، کلرید هیدروژن به اسید هیدروکلریک تبدیل می شود که می تواند باعث خوردگی بافت و حالت تهوع شود.
طبق یک مطالعه منتشر شده در Food Chemistry، "در استفاده از سوکرالوز به عنوان یک عامل شیرین کننده در هنگام پخت محصولات غذایی حاوی گلیسرول یا لیپیدها باید احتیاط کرد." این به این دلیل است که سوکرالوز ممکن است با حرارت دادن ترکیبات سرطان زا آزاد کند.
این مطالعه نشان داد که وقتی سوکرالوز در حضور گلیسرول گرم می شود، مواد سرطان زا تولید می شود.
منبع
- ۰۰/۱۱/۰۱