روغن ها

انواع کاراگینان+ خرید کاراگینان

oil Castor | چهارشنبه, ۱۱ خرداد ۱۴۰۱، ۰۹:۴۰ ب.ظ

کاراگینان
کاراگینان چیست؟
کاراگینان هیدروکلوئیدی است که از برخی جلبک های دریایی قرمز متعلق به گونه های Eucheuma (kappaphycus)، Chondrus، Gigartina و Hypnea استخراج می شود. این ماده در کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع غذایی به عنوان عامل غلیظ کننده، ژل کننده، تثبیت کننده و تعلیق کننده در سیستم های آب و شیر استفاده می شود. کاراگینان یک عنصر چند منظوره است و در آب و در سیستم های شیر رفتار متفاوتی دارد. در آب، خواص هیدروکلوئیدی معمولی غلیظ شدن و ژل شدن را نشان می دهد، در حالی که در سیستم های شیر نیز دارای خاصیت واکنش با پروتئین ها برای ایجاد توانایی های تثبیت کننده اضافی است.

کاراگینان دارای توانایی منحصر به فردی برای تشکیل طیف گسترده ای از بافت های ژل در دمای اتاق است: سفت یا الاستیک، شفاف یا کدر، سخت یا حساس، پایدار در برابر حرارت یا برگشت پذیر حرارتی، دمای ذوب/ژل شدن کم یا زیاد. همچنین ممکن است به عنوان معلق کننده، ژل کننده، امولسیون کننده، تثبیت کننده و نگهدارنده آب در سایر کاربردهای صنعتی استفاده شود.

انواع کاراگینان
کارگینان را می توان بر اساس ساختار و خواص شیمیایی یا بر اساس فرآیند تولید آن طبقه بندی کرد:

بر اساس ساختار
KAPPA - ژل سفت و شکننده، برگشت پذیر حرارتی، استحکام ژل بالا، نشان دهنده سینرزیس.
IOTA - ژل الاستیک، حرارتی برگشت پذیر، بدون سینرزی، تیکسوتروپیک.
LAMBDA - محلول در سرد، بدون ژل، ویسکوزیته بالا.

با فرآیند تولید
نیمه تصفیه شده - ژل مات حاوی سطوح بالای سلولز و فیبر، درجه خلوص پایین.
REFINED - ژل شفاف، شفاف، با درجه خلوص بالا.

عبارات مختلفی ممکن است برای اشاره به کاراگینان نیمه تصفیه شده استفاده شود، مانند PES ( جلبک دریایی Eucheuma پردازش شده)، PNG (درجه طبیعی فیلیپین) یا SRC (کاراگینان نیمه تصفیه شده).

ماده خام
کاراگینان از چندین گونه و گونه جلبک دریایی متعلق به کلاس Rodophyceae به دست می آید. محتوای کاراگینان جلبک های دریایی تجاری از 20% تا 40% وزن خشک بسته به گونه جلبک دریایی و شرایط دریا مانند درخشندگی، مواد مغذی، دمای آب و اکسیژن رسانی متفاوت است. جلبک های دریایی از گونه ها و منابع مختلف انواع مختلفی از کاراگینان مانند کاپا، یوتا و لامبدا را تولید می کنند. برخی از گونه های جلبک دریایی ممکن است کاراگینان مخلوطی مانند کاپا/یوتا، کاپا/لامبدا یا یوتا/لامبدا تولید کنند.

گونه هایی که کاراگینان از نوع کاپا تولید می کنند عبارتند از Kappaphycus Alvarezii (Eucheuma Cottonii سابق) و Hypnea Musciformis. گونه ای که کاراگینان از نوع یوتا تولید می کند Eucheuma Denticulatum (Eucheuma Spinosum سابق) است. گونه هایی که کاراگینان نوع لامبدا را تولید می کنند به طور کلی متعلق به گونه های گیگارتینا هستند. برخی از گونه ها مانند Chondrus Crispus و Gigartina skottsbergii نوع مخلوط کاراگینان کاپا/لامبدا یا کاپا/یوتا تولید می کنند.

جلبک دریایی معمولاً توسط ماهیگیران در عمق کم در جزر و مد یا با استفاده از تجهیزات مناسب به صورت دستی برداشت می شود. جلبک‌های دریایی پس از برداشت، در زیر نور خورشید قرار می‌گیرند تا خشک شوند تا به سطح رطوبتی که برای فرآوری ایده‌آل است برسند. جلبک های دریایی Kappaphycus Alvarezii (Cottonii) و Eucheuma Denticulatum (Spinosum) با موفقیت در مقیاس تجاری در فیلیپین، اندونزی و تانزانیا کشت شده اند. Chondrus و Gigartina skottsbergii به ترتیب از بسترهای جلبک دریایی طبیعی در اقیانوس اطلس شمالی و در شیلی به دست می آیند.

مشاهده تصویر منبع

ساختار شیمیایی
کاراگینان در دیواره سلولی و ماتریکس بین سلولی بافت گیاه جلبک دریایی قرار دارد. این یک پلی ساکارید با وزن مولکولی بالا با 15 تا 40 درصد محتوای استر سولفات است. این توسط واحدهای متناوب D-گالاکتوز و 3.6 انیدرو-گالاکتوز (3.6-AG) تشکیل شده است که با پیوند α-1،3 و β-1،4-گلیکوزیدی به هم می پیوندند. تفاوت های اصلی که بر خواص کاپا، یوتا و نوع کاراگینان لامبدا تأثیر می گذارد، تعداد و موقعیت گروه های سولفات استر و همچنین محتوای 3.6-AG است. سطوح بالاتر استر سولفات به معنی دمای حلالیت کمتر و قدرت ژل کمتر است. کاراگینان نوع کاپا دارای محتوای استر سولفات حدود 25 تا 30 درصد و محتوای 3,6-AG حدود 28 تا 35 درصد است. کاراگینان نوع یوتا دارای محتوای استر سولفات حدود 28 تا 30 درصد و محتوای 3،6-AG حدود 25 تا 30 درصد است. ٪. کاراگینان نوع لامبدا دارای محتوای استر سولفات حدود 32 تا 39 درصد و فاقد محتوای 3،6-AG است.

 

منبع

https://agargel.com.br/en/carrageenan/

https://asemantejarat.com/%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a7%da%af%db%8c%d9%86%d8%a7%d9%86/

  • oil Castor

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی