آیا بنزوات سدیم برای خوردن بی خطر است؟+ خرید سدیم بنزوات
سدیم-بنزوات بی خطر است
در هر راهروی خواربارفروشی قدم بزنید و مطمئناً با مادهای روبرو خواهید شد که شبیه زبان دیگری است. آن نامهای بلندی که فقط علاقهمندان به علم شیمی میتوانند آنها را بفهمند، در بهترین حالت میتوانند احساس ترس و نگرانی برای سلامتی طولانیمدت خود در بدترین حالت ایجاد کنند.
بنزوات سدیم یکی از آن مواد است و معمولاً در غذاهای اصلی آشپزخانه یافت میشود - از ترشیها گرفته تا سسهای سالاد و نوشابهها
کسانی که در مورد تأثیر مواد افزودنی خاص بر سلامتی خود آگاه هستند، ممکن است تعجب کنند که آیا بنزوات سدیم ماده دیگری است که باید به لیست مواد غذایی ممنوعه اضافه شود.
بنابراین، آیا مصرف بنزوات سدیم برای ارتقای سلامت بلند مدت و کوتاه مدت بی خطر است؟
در اینجا خلاصه ای از آنچه بنزوات سدیم است، فواید و خطرات احتمالی آن، و آنچه که در هنگام خرید محصولاتی که معمولاً حاوی بنزوات سدیم هستند، مهم است، آورده شده است.
بنزوات سدیم چیست؟
بنزوات سدیم یک افزودنی غذایی است که معمولا برای حفظ غذا و نوشیدنی ها و افزودن طعم استفاده می شود. با مهار رشد باکتریها و قارچها در حین نگهداری از بیماریها و عفونتهای ناشی از غذا جلوگیری میکند - و آن را به ابزاری ارزشمند برای اطمینان از ایمن بودن غذاهای بستهبندی شده برای خوردن تبدیل میکند
این ماده در میان ترکیبات "به طور کلی ایمن" (GRAS) توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ذکر شده است، تا زمانی که کمتر از سطوح تعیین شده به عنوان ایمن برای مصرف باشد - در این مورد، غلظت آن تا 0.1 است. % .
غذاهای رایجی که در آنها بنزوات سدیم استفاده می شود عبارتند از مارگارین، سس ها، مارمالاد، ژلاتین، لیکور، آبجو، آب میوه و نوشابه (
آیا بنزوات سدیم فوایدی برای سلامتی دارد؟
بنزوات سدیم برای مدیریت علائم ناشی از اختلالات اوره مفید شناخته شده است و در حال انجام تحقیقات مداوم به عنوان یک درمان بالقوه برای طیف وسیعی از شرایط پزشکی دیگر از جمله مولتیپل اسکلروزیس، اسکیزوفرنی، بیماری آلزایمر در مراحل اولیه، و بیماری پارکینسون است. .
خارج از این مصارف پزشکی، بنزوات سدیم هیچ فواید تغذیه ای یا سلامتی ثابت شده ای برای جمعیت عمومی ندارد.
خطرات بنزوات سدیم چیست؟
بنزوات سدیم نگرانیهایی برای سلامتی ایجاد میکند، اما تحقیقات بیشتری برای درک ارتباط آن با اثرات منفی خاص سلامت مورد نیاز است.
برای نمونه، بنزوات سدیم به عنوان یک ماده نگهدارنده به بسیاری از نوشابه ها و آب میوه ها اضافه می شود. این می تواند با اسید اسکوربیک موجود در این نوشیدنی ها واکنش نشان دهد و بنزن را تشکیل دهد که توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) به عنوان یک گروه سرطان زا - یک ترکیب محرک سرطان - طبقه بندی شده است. با این حال، مطالعات نشان میدهد که میزان بنزن تشکیلشده در نوشابههای حاوی بنزوات سدیم بسیار کم است و نمیتواند خطر معناداری برای جمعیت عمومی ایجاد کند
خواص و کاربردهای سدیم بنزوات نیز بسیار هستند.
علاوه بر این، گزارش شده است که تعداد کمی از کودکان واکنش های آلرژیک به محصولات حاوی این افزودنی را تجربه کرده اند. همچنین تصور می شود که بر انتقال عصبی و عملکرد شناختی تأثیر می گذارد، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است .
چه غذاهایی دارای بنزوات سدیم هستند؟
بنزوات سدیم را می توان در محصولات غذایی و نوشیدنی خاصی در دسته های زیر یافت :
نوشیدنی های الکلی
محصولات پخته شده
غلات صبحانه
پنیر
چاشنی ها، ذائقه ها
شیرینی، فراستینگ
چربی ها، روغن ها
لبنیات منجمد
یخ های میوه ای
آب میوه
ژلاتین، پودینگ
گریوی
لبنیات تقلیدی
قهوه فوری، چای
مربا، ژله
محصولات گوشتی
محصولات شیر
نوشیدنی های غیر الکلی
سبزیجات فرآوری شده
سس شیرین
آب نبات
منبع
- ۰۰/۰۹/۱۳